Digidexo.com

De Symptomer og behandling av PMDD

Premenstruelt dysphoric lidelse, eller PMDD, er en alvorlig form for premenstruelt syndrom, eller PMS, at om lag fem prosent av menstruerende kvinner lider av. Både PMDD og PMS har lignende symptomer, inkludert depresjon, angst, irritabilitet og humørsvingninger. PMDD, er imidlertid forskjellig fra PMS fordi det er mer alvorlig og har en nedbrytende virkning på den lidende liv. Du bør kjenne til symptomer og tegn på PMDD for å være i stand til å skille det fra PMS.

Depresjon og angst

PMDD lider føler meg utrolig deprimert og har følelser av håpløshet. De kan også ha gode nivåer av angst og føler meg veldig anspent og på kanten. De kan føle et tap av interesse for aktiviteter de pleide å nyte, og de kan også ha vanskeligheter med å konsentrere seg.

Humørsvingninger og irritabilitet

PMDD også er preget av ekstreme humørsvingninger og irritabilitet. En lidende kan være svært følsom og kan gråte lett. De kan også være raske til sinne og vil virke mye mer irritabel enn vanlig.

Søvnproblemer og appetitt endringer

PMDD lider kan føle seg mer trøtt og sliten enn vanlig. De kan oppleve tap av energi og sove for mye. Det er også mulig for PMDD lider å ha søvnløshet eller problemer med å sove. PMDD kan føre til store endringer i appetitt. Lider kan oppleve sterke cravings og kan ha en trang til å overspise.

Fysiske symptomer

PMDD også kan føre til fysiske symptomer som ligner på PMS, som oppblåsthet, ømme bryster, kramper, hodepine og muskel eller leddsmerter.

Diagnose og behandling

Hvis du tror du kan ha PMDD, bør du oppsøke lege. Fordi PMDD ligner i naturen til PMS, er det viktig for en lege å gjøre en skikkelig evaluering. Det er slike behandlinger tilgjengelig som narkotika, hormonbehandling og stressmestring som kan bidra til å lindre symptomer og foreta leve med PMDD enklere.