Digidexo.com

Hva er sammenhengen mellom hormoner og astma?

Hormonelle svingninger kan direkte påvirke astma hos kvinner. Ifølge nationaljewish.org, kan hormonene være en del av grunnen til at flere kvinner enn menn har astma og er innlagt på sykehus for det. Imidlertid kan tiltak iverksettes for å bidra til å kontrollere din astma, selv om den forverres under hormonelle endringer.

Hormoner

Kvinner har naturligvis hormonene østrogen og progesteron i kroppen sin. Nivåene endres gjennom hele livet. Ifølge aphroditewomenshealth.com, kan disse hormonene bidra til å holde astma symptomer i sjakk ved å redusere lungebetennelse.

Menstruasjon

Før og under menstruasjon, østrogen og progesteron nivåer slipp. Nationaljewish.org rapporterer at opptil 40 prosent av astmatiske kvinner har en flareup av symptomer i løpet av denne tiden.

Graviditet

Under graviditet, østrogen og progesteron nivåene øker. Dette er grunnen til at du kan oppleve en bedring i astma symptomer mens gravid.

Menopause

Under overgangsalderen, kan du ta østrogen erstatninger. Men ifølge Harvard University, østrogen erstatning hormoner kan faktisk øke risikoen for astma.

Forebygging / løsning

Ingen hvilket stadium av livet uansett, bør du arbeide med legen din for å holde astmasymptomer under kontroll. For eksempel, la din lege om du opplever noen flareups under den månedlige sykluser.