Digidexo.com

Komponenter av melk og melkeprodukter

Komponenter av melk og melkeprodukter


Folk blir stadig mer interessert i å forstå hva som er i produktene de forbruker, og vite de helsemessige effektene av disse produktene. Melk inneholder mer enn 100 stoffer, noe som gjør det til et svært komplekst stoff. Kombinasjonen av disse ingrediensene gir næring til energi, sterke bein, og immunitet.

Vann

Melk er omtrent 90 prosent vann. Mengden av vann som produseres av dyret er regulert av mengden syntetisert i sine brystkjertlene. Vann har ingen næringsverdi, men gir fordeler for kroppen, som inkluderer å hjelpe blodstrøm, transport av næringsstoffer og avfall, smøre leddene og regulere kroppstemperaturen.

Karbohydrater

Karbohydrater er den viktigste kilden til energi for mennesker, og den viktigste komponenten av karbohydrater er laktose, en sukker. Laktose er et disacharide bestående av glukose og galaktose. Kroppen har enzymet laktase i tynntarmen; de uten dette enzymet er laktose-intolerant. Melk inneholder omtrent 5 prosent laktose, og varierende mengder av laktose eksistere i andre melkeprodukter som ost basert på fermenteringsprosessen.

Proteiner

Proteiner er laget av aminosyrer, byggesteinene i kroppen. Noe er ansett som en komplett protein hvis den inneholder ni essensielle aminosyrer. Melk og andre meieriprodukter inneholder omtrent 3 prosent protein, som varierer avhengig av den type av kua og matings praksis - jo mer fett i kosten, jo høyere proteininnhold. De to viktigste proteinene i meieriprodukter er kasein og myse.

Fett

Melk og meieriprodukter inneholder om lag 3,5 prosent til 6 prosent fett. Dette er 65 prosent mettet fett, 29 prosent enumettet fett og 6 prosent flerumettet fett. Fett er den viktigste lagringsform for overskuddsenergi i kroppen; fett holder reservene inntil nødvendig, for eksempel når du trener i mer enn 90 minutter. For mye fett kan øke en persons kolesterol.

Vitaminer og mineraler

Melk inneholder vitaminene A, D, C, E, K og B1, B2, B6 og B12. Noen vitaminer finnes naturlig i melk; andre blir tilsatt under prosessering. En 8 oz. glass melk inneholder omtrent 50 prosent av anbefalt daglig inntak av vitamin D. Vitamin D hjelper opprettholde blod kalsium og fosfor balanse og bistår i kalsiummetabolismen.

Mineraler i meieriprodukter inneholder kalsium, jern, kalium, klorid, fosfor, svovel, natrium og magnesium. En 8 oz. glass melk gir 30 prosent av anbefalt daglig inntak av kalsium. Det er den beste kilden til ernæring for å vokse og opprettholde bein og muskler.