Digidexo.com

Bivirkninger av hormonbehandling for prostatakreft

Prostatakreft er en stadig større trussel for menn. Nyere statistikk viser det er den nest vanligste kreftformen som berører dem, rett bak hudkreft, og at én av seks menn er nødt til å føre krig mot prostatakreft i løpet av hans levetid.

For å nå dette målet, er det viktig å ha en forståelse av alle mulige behandlingsalternativer. I tillegg til å vite om behandlinger seg, er det også avgjørende å forstå de forventede bivirkninger. Tross alt, en kur verre enn sykdommen er ingen kur i det hele tatt. Les videre og lære mer om bivirkninger som følge av hormonbehandling for prostatakreft.

Hva er prostatakreft?

Prostatakreft er en tilstand der cellene i prostata gå galt, mutere bort fra sin tiltenkte design og raskt multiplisere. Hvis venstre ukontrollert, vil alle former for kreft etter hvert spredt over hele kroppen ved å kapre lymfeknute system.
Det er fire stadier av prostatakreft. I trinn en og to sykdommen forblir begrenset til prostata. I fase tre sprer det til omkringliggende vev. I fase fire har det gjort sin vei inn i lymfeknutene.
Uavhengig av scenen må det kjempet, og kjempet hardt.

Hormonbehandling for prostatakreft

Hormonbehandling er en måte å bekjempe de redsler prostatakreft, selv om det --- og dette må vektlegges --- er ikke en kur. Likevel, det kan dramatisk redusere hastigheten som kreft utvikler seg ved å bryte årsakssammenheng mellom høye androgen nivåer og rask kreft vekst. Ved kunstig å senke nivåer av androgener (mannlige hormoner slik som testosteron) i kroppen, er den hastighet med hvilken kreften vokser på lignende måte kvalt.

Mentale bivirkninger

Men kjemisk eller kirurgisk endre androgen nivåer i en ellers normal mannlige kroppen kan ha katastrofale konsekvenser, som tukling med endrocrine systemer og kroppens hormoner kan produsere alvorlige psykiske funksjonsnedsettelser, inkludert en nedgang i mental acuity (dette kan også beskrives som en følelse av hjernen tåke), kronisk tretthet og depresjon.

Fysiske bivirkninger

I tillegg til den mentale traumer wreaked ved redusert testosteronnivå, er det fysiske sykdommer for å møte også. Kroppen mister sine fremste egenskaper av maskulinitet, som begynner med en reduksjon i muskelmasse og en økning i fettmasse. Nivåer av HDL (kjent som "gode" kolesterolet) raser nedover, bein mister tetthet, muligens utvikler seg til utvikling av osteoporose, og kroppens rød-celle teller avta. Den enkelte kan lide av midlertidige hetetokter, tilsvarende de som oppleves av kvinner i overgangsalderen. Og kanskje mest emasculating av alt, kan pasienten lide av gynekomasti, som er utvikling av bryst på en mannlig.

Betraktninger

Hormonbehandling for prostatakreft gir store fordeler og bærer stor risiko, som ville være mer akseptabel hvis behandlingen resulterte i fullstendig ødeleggelse av kreftceller, men det gjør det ikke. Mens hver pasient må nøye veie fordeler og ulemper før de bestemmer seg for å gjennomgå påkjenningene av hormonbehandling, er tilstrekkelig til å gi pause den lange listen over alvorlige bivirkninger. Husk at mange alternative tiltak er tilgjengelige for å bekjempe prostatakreft, så sørg for å eksos alle andre potensielle behandlinger før man vurderer en bout med hormonbehandling.