Digidexo.com

Hvor lenge bør man vaske hendene?

Hånd-til-hånd kontakt eller hånd-til-overflate kontakt vil spre bakterier hvis hendene ikke er skikkelig rengjort. Berøre ansiktet eller et dørhåndtak eller risting en medarbeider hånd kan spre bakterier. Influensa, kan vanlig forkjølelse og visse typer av diaré spres med disse bakterier. Riktig håndvask beskytter deg og andre, og sørger for et sunt miljø. Hvor lenge bør man vaske hendene er nøkkelen til riktig håndvask.

Germs

Bare å fukte hendene under springen eller raskt vaske vekk såpen ikke likestille til fjerning av bakterier. Mange såper er produsert med en anti-bakteriell element for å hjelpe til med fjerning bakterie, skjønt en hvilken som helst såpe kan fungere godt. Din jobb er å fjerne skitt og dystre, men også for å forberede dine hender til å gå ut i verden på sikrest mulig måte.

Vaske

Varmt vann er anbefalt. Ditt andre valg er kaldt. Varmt vann vil tørke ut hendene lettere og kan gjøre deg mindre tilbøyelig til å vaske dem skikkelig. Noen såpe vil gjøre, men hvis du foretrekker det, kan du bruke en såpe med en behagelig lukt. Hvis du har problemer med tørr hud, prøv å finne en såpe som ikke vil tørke ut hendene. Det anbefales å fjerne smykker fra hendene og håndleddene.

Varighet

Skumme såpen grundig mellom fingrene, dekker forsiden og baksiden av hendene, og spre såpe opp til håndleddene. Det er også en god idé å såpe under neglene. For såpe til å skikkelig fjerne bakterier, må skum forbli på hendene i ca 40 sekunder. Skyll hendene uten å berøre vasken og sørge for at all såpe er fjernet. Tørr med tørkepapir, hvis tilgjengelig.