Digidexo.com

Urter og naturlig rettsmidler for overgangsalder

Menopause er permanent opphør av en kvinnes menstruasjon. Når kvinner går gjennom overgangsalderen overgang, kan de oppleve fysiske, følelsesmessige og mentale endringer. Subtile eller dramatiske symptomer kan ledsage disse endringene. I mange tilfeller kan den konvensjonelle behandling som brukes til å styre menopause relaterte symptomer er hormonerstatningsterapi. Imidlertid kan noen kvinner foretrekker å bruke alternative behandlinger som urter og naturlig rettsmidler for overgangsalder.

Menopause Oversikt

Som en kvinne aldre, eggstokkene produserer mindre mengder av hormoner. Disse hormonene, som inkluderer østrogen og progesteron, styre sykliske funksjon av eggstokkene (eggløsning). Naturlig menopause oppstår fordi eggstokkene slutter å produsere disse hormonene. En kvinne når overgangsalderen når hun går gjennom 12 sammenhengende måneder uten en menstruasjon. Etter denne tid, er en kvinne i hennes postmenopausale år.

I de fleste kvinner, kan naturlig overgangsalder oppstå mellom 45 og 55. Men kan menopause-relaterte symptomer begynne år tidligere i overgangs stadiet kalles perimenopause.

Symptomer

Under perimenopause gjør symptomene varierer i kvinner og kan variere mellom mild og alvorlig. Noen vanlige symptomer på både perimenopause og overgangsalder er hetetokter, søvnproblemer, nattesvette, skiftende stemninger (depresjon, angst), tretthet, håravfall og konsentrasjonsproblemer. Selv om hormonsubstitusjonsbehandling kan bidra med noen symptomer, det er risiko forbundet med HRT (se ressursseksjon). På grunn av disse risikofaktorer, kan kvinner være å benytte urter og naturlig rettsmidler for overgangsalder. Noen brukte urtemedisiner inkluderer klaseormedrue, dong quai, ginseng og johannesurt.

Svart cohosh

Klaseormedrue, en plante innfødt til østlige Nord-Amerika, har en lang historie med medisinsk bruk blant indianere. I dag er klaseormedrue et kosttilskudd angivelig brukt av mange kvinner for hetetokter og andre symptomer forbundet med overgangsalderen. Den tørkede roten og jordstengler er de plantedeler som brukes til medisinske formål. Klaseormedrue inneholder aktive ingredienser som fukinolic syre og triterpene glykosider. Det har vært kliniske studier utført for å bestemme klaseormedrue effektivitet på menopausale symptomer som hetetokter og nattesvette. Men Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) rapporterer at noen av disse studiene hadde blandede resultater, mens en studie finansiert av nccam viste negative resultater.

Dong Quai

Dong quai, godt kjent i tradisjonell kinesisk medisin for behandling av kvinners helseproblemer, er noen ganger kalt "kvinnelige ginseng." Det er også en mye brukt urtemedisin for behandling av menopausale symptomer fordi dong quai antas av noen å stille ut østrogen aktivitet i kroppen. Ifølge National Library of Medicine og National Institutes of Health, er mer forskning er nødvendig for å endelig vise om dong quai har østrogenlignende handlinger i kroppen. I en annen klinisk studie, rapporterte forskerne at det ikke var nyttig for hetetokter.

Ginseng / Kava

Ginseng urte kosttilskudd, avledet fra røttene av anlegget Panax ginseng, er populært brukt for mange helsemessige forhold som inclued kronisk trøtthet, infeksjoner og overgangsalder. Den inneholder de aktive komponentene kalt ginsenosides. Nccam rapporterer at mens ginseng kan være gunstig for noen symptomer som humørsvingninger og søvnproblemer, er det ikke nyttig for hetetokter.

Kava er en plante innfødt til noen Stillehavet øyer. En ikke-alkoholholdige drikke, laget av most roten av kava spilte en betydelig rolle i seremonier av de innfødte på disse øyene. I dag er det en urtemedisin brukes for angst. Noen kliniske studier har studert verdien av kava for menopause-relaterte symptomer. Resultatene fra disse studiene viste at, selv om det ikke kan være nyttig for hetetokter, kan kava redusere angst.

Andre naturlig rettsmidler

I antikkens Hellas, johannesurt hadde mange medisinske bruksområder. Blomsten del av dette anlegget er benyttet for fremstilling av te, tabletter og ekstrakter. Naturmedisinere anbefaler dette anlegget for depresjon, psykiske og søvnforstyrrelser. I en studie for å undersøke effekten av johannesurt i behandling av psykiske problemer forbundet med overgangsalderen, fant forskerne at denne urtemedisin kan være gunstig i lindre noen symptomer.

Andre urte eller naturlig rettsmidler som vanligvis brukes for overgangsalder er soya, DHEA, vitamin E, nattlysolje, wild yam, lakris og kysk treet. The Mayo Clinic antyder at trener, gjør yoga og spise en godt balansert kosthold kan også bidra til å håndtere noen av symptomene.

Hensynet

Selv om mange kvinner kan velge alternative metoder for å behandle og håndtere symptomer på overgangsalder, bør de være klar over at det er noen bivirkninger og problemer forbundet med bruk disse naturmidler. Klaseormedrue kan forårsake leverproblemer og kvinner med leversykdommer bør unngå dette tillegget. Ved hjelp av kava og dong quai kan også ha noen negativ effekt på noen kvinner (se Resources). Før du tar noen av disse naturmidler, bør kvinner snakke med sine leger.