Digidexo.com

Tegn og symptomer på overdreven Munntørrhet

Tegn og symptomer på overdreven Munntørrhet


Munntørrhet er en medisinsk tilstand som er preget av svært lite spytt innenfor både munnen og halsen. Tilstanden er også kjent som enten "kaker" eller "bomull munnen." En rekke årsaker kan føre til tilstanden, fra røyking av aldring. Hvis du opplever noen av symptomene, kontakt din tannlege eller lege.

Tørrhet

Ettersom tilstanden navnet tilsier, en av de viktigste symptomer og tegn på tørr munn er en svært tørr eller klebrig følelse i munnen. Bortsett fra å bare inne i munnen, dette tørrhet og klebrige også vanligvis strekker seg til hals-området i tillegg. Hes og sår hals kan også være tegn på tørr munn, som kan tørke nesegangene.

Prikking og brenning

Munntørrhet fører ofte munnen for å ha en uvanlig følelse av prikking eller brennende, og noen ganger begge deler. De prikking og svie er spesielt tydelig på tungen.

Halitosis

Folk opplever tørr munn kan også legge merke til at de har unormalt dårlig ånde, selv om de ikke har spist noe utenom det vanlige.

Tørst

Føler uvanlig tørst, uansett hvor mye vann du bruker, kan også vise til et alvorlig tilfelle av munntørrhet.

Spytt

Folk som mistenker at de kan ha munntørrhet bør ta notat av konsistensen av spytt. Hvis spytt synes å ha en usedvanlig trevlet eller tykk konsistens, kan det være et resultat av tørr munn.

Smak

Munntørrhet kan også ha en effekt på folks smaksløker. Hvis din følelse av smak synes å ha noe endret, kan det være på grunn av tilstanden. Tilstanden kan også manifestere seg i symptomer som vanskeligheter med å svelge, tygge og selv snakker.

Sår

Ubehagelige sår kan også være grunn til å tørke munnen. Hvis du har sår i munnen eller på munnens hjørner, kan de være fra tørr munn. Se også opp for split hud og sprukne lepper.

Tannproblemer

Enkelte tenner relaterte problemer også kan bety overdreven munntørrhet, inkludert tannråte og økte mengder plakk.