Digidexo.com

Hvordan å gjøre en vurdering av Hypertension

Hvordan å gjøre en vurdering av Hypertension


Hypertensjon eller høyt blodtrykk oppstår når systolisk og diastolisk tall er gjennomgående høy. Det systoliske nummer måler blodtrykket som hjertet er å pumpe blod. Diastolisk tall måler blodtrykket som hjertet hviler mellom riene. Enhetene for å måle blodtrykket ditt er mmHg, eller millimeter kvikksølv. Å først vurdere om du har høyt blodtrykk, vil legen din spørre deg om du har en familiehistorie med høyt blodtrykk og gjennomføre en eksamen, samt har du spille inn din blodtrykk med en blodtrykksmåler.

Hvordan å gjøre en vurdering av Hypertension

Overvåking blodtrykk

•  Selv om hypertensjon kan ikke presentere noen tegn, se en lege hvis du utvikler symptomer på hypertensjon, som hodepine, svimmelhet, eller når du har en familiehistorie med høyt blodtrykk. La din lege for å gjennomføre en blodtrykksmåling. En normal lesing bør ikke være høyere enn 139 mmHg over 89 mmHg.

Du må se din lege for ytterligere besøk hvis ditt første besøk konkluderte med at din blodtrykksmåling var høy. Dette er for å sikre at målingene er gjennomgående høy før din lege vil bekrefte en diagnose av hypertensjon.

Spill inn blodtrykksavlesninger i et tidsskrift hjemme under ulike tider av dagen for å eventuelt avdekke en tilstand kjent som white-coat hypertensjon. Ifølge Mayo Clinic, oppstår white-coat hypertensjon når blodtrykket opplesninger er høyere i en klinisk setting i forhold til blodtrykket opplesninger gjort hjemme.

Monitor etter tegn på maskert hypertensjon. Masked hypertensjon oppstår når målingene kan være normalt på legens kontor, men opplesninger heve når det tas hjemme. Det er nødvendig for deg å gi din lege din journal for å hjelpe ham å vurdere alvorlighetsgraden av hypertensjon (prehypertension til alvorlig hypertensjon).

gjennomgå ytterligere tester som kreves av din lege. Slike tester kan omfatte en urinanalyse, mulige blodprøver og et elektro å måle hjertets aktivitet.

Hint

  • Noter ned i et tidsskrift blodtrykket opplesninger i minst en uke.
  • Få blodtrykk opplesninger når du først våkner opp om morgenen og før du går til sengs.
  • Ifølge Mayo Clinic, få vist for hypertensjon hvert år, med start i en alder av 20. Men hvis du har blitt diagnostisert med prehypertension, får rutinemessige blodtrykket opplesninger.