Digidexo.com

Hva reseptbelagte medisiner forårsaker hårtap?

Hva reseptbelagte medisiner forårsaker hårtap?


Hårtap oppstår for mange grunner, inkludert alder, genetikk, traumer, sykdom og medisiner som du tar for å kvele spesifikke fysiske eller psykiske problemer. Dessverre er det bivirkninger til medisiner, og en av dem kan være hårtap.

Anti-depressiva

Antidepressiva har vært knyttet til hårtap. Ifølge Quickcare.org, særlig synes Celexa å be hårtap, fordi en persons aminosyrer og protein er oppbrukte når dette stoffet blir tatt.

Prevensjon piller

P-piller kunstig endre en kvinnes hormoner. og som kan resultere i telogen effluvium. Dette er en type av ikke-arrdannelse alopesi, som er en hårtap tilstand, i henhold til Emedicine.medscape.com. Denne tilstand forekommer når kroppen reagerer på hormonelle forandringer, så vel som for stress eller til og metabolske endringer eller visse medisiner.

Blodfortynnende og krampeanfall Medisinering

Blodfortynnende (heparin og warfarin) og anti-anfall medisiner (Dilantin) kan føre til hårtap.

NSAIDs

Hvis du lider av gikt, vil du bli gitt ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og / eller kortikosteroid narkotika og / eller adrenokortikotropt hormon (ACTH), som alle kan spørsmål hårtap, ifølge Healthscout.com.

Steroider og acne medisiner

Prednison (et steroid), som er en anti-inflammatorisk medikament, så vel som anti-anfall stoffer som dilantin kan føre til hårtap. Akne medisin, for eksempel Accutane, har vært forbundet med hårtap.

Kjemoterapi

Hvis du får kjemoterapi, er det en god sjanse for at du vil miste håret; Imidlertid kan utstrekningen av tapet er avhengig av typen og dosering av medikamentet som blir brukt, så vel som, og på den personlige følsomhet overfor medikamentet, i henhold til Cancerhelp.org/uk. Når kjemoterapi er gjort, håret sjakter blitt svært tynn og løs som de kommer gjennom hodebunnen. Hårcellene ikke lenger dele som de skal på grunn av chemo narkotika, ifølge Healthscout.com