Digidexo.com

Akutt behandling for slitasjegikt

Akutt behandling for slitasjegikt


Osteoartritt ikke er en enkelt sykdom, men et resultat av mange lidelser som fører til funksjonssvikt av en eller flere av leddene. Årsakene til slitasjegikt inkluderer hormonproblemer, traumer til ledd, inflammatorisk leddsykdom, unormal anatomi som ulik benlengde, genetiske defekter, nevropati og ernæringsproblemer. Symptomene på artrose er smerter og bestemte ledd blir berørt slik som i fingre, hofter, knær eller ryggraden. Det finnes flere forskjellige behandlinger for slitasjegikt.

Medisiner

Medisiner som over-the-counter smerte og betennelser stillende og reseptbelagte medisiner kan bidra til å lindre smerter og betennelser forårsaket av slitasjegikt. Disse medikamentene er paracetamol, NSAIDS, tramadol og kortison skudd. Sterkere resepter kan være nødvendig dersom smerter og betennelser er alvorlige. De sterkere reseptbelagte medisiner inkluderer de som kodein og propoxyophene. De sterkere resepter innebære en risiko for avhengighet og kan ha bivirkninger som kvalme, forstoppelse og tretthet.

Therapy

Behandling kan være nødvendig for å hjelpe behandle slitasjegikt. Terapi omfatter arbeid med en fysioterapeut, unngå å stresse leddene, bukseseler eller sko innstikk og en kronisk smerte klasse. Kroniske smerte klasser kan hjelpe lære deg måter å håndtere og behandle smerte forårsaket av slitasjegikt. Du kan også møte andre personer som har slitasjegikt og handel tips og triks med dem om hvordan de klarer sine smerter og betennelser.

Trening

Etter å ha snakket med legen din og få henne godkjenning, får regelmessig mosjon når du føler deg opp til det. Milde øvelser som gåing, sykling eller svømming kan bidra til å lindre smerter og betennelser av slitasjegikt. Trening kan øke din utholdenhet og styrke musklene rundt leddet området, noe som gjør leddene mer stabil. Unngå over-trener. Hvis du føler deg ny leddsmerter når du trener, stopp.

Varme og kalde

Varme og kulde kan bidra til å lindre smerter i leddene forårsaket av slitasjegikt. Varme kan også lindre stivhet og kulde kan lindre muskelkramper. Bruk en varmepute, varmeflaske, varm komprimere eller et varmt bad. Ved bruk av varme, gjør det varmt, ikke varmt. Ved bruk av kalde behandlinger, bruke isposer. Du kan bruke kalde behandlinger flere ganger om dagen, men ikke bruke dem hvis du har dårlig sirkulasjon eller nummenhet.

Ingefær

Ingefær er en naturlig måte å behandle osteoartritt. Det er best kjent for matlaging, men ingefær ekstrakt kan brukes til å bidra til å redusere smerte forårsaket av slitasjegikt. Ved hjelp av ingefær kosttilskudd kan være bra, men det er noen bivirkninger som halsbrann og diaré. Sørg for å snakke med legen din før du prøver ingefær fordi det kan forstyrre blodfortynnende medisiner.