Digidexo.com

Finnes det en kur for lungekreft?

En i hver 13 menn og videre i hver 16 kvinner anslås å utvikle lungekreft. Vanligvis oppstår etter fylte 45 ifølge American Cancer Society. De fleste (80 til 90 prosent) lungekreft hører til den ikke-småcellet lungekreft kategori. Den andre kategorien av lungekreft er småcellet lungekreft.

Størrelse

Lungekreft kan behandles, og hvis den er fanget i de tidligste stadier, kan bli kurert. Men tre av fem personer som er diagnostisert med sykdommen dør innen ett år. I 2008 ble det registrert 215 020 amerikanske pasienter diagnostisert med nye tilfeller av lungekreft i USA, og 161 840 døde av lungekreft.

Funksjoner

Kirurgi gir lungekreftpasienter best sjanse for å overleve. Avhengig av beliggenhet, størrelse og i hvilken grad den lungekreft har spredd seg, er det tre alternativer kirurgiske. En pneumonectomy fjerner en hel lunge. En Lobektomi fjerner en lobe fra en lunge og en kile reseksjon fjerner bare en liten del av en lunge. Når en pasient gjennomgår kirurgi for lungekreft, vil legen fjerne noen lymfekjertler for laboratoriet for å finne ut om kreften har spredd seg.

Identifikasjon

Stråling er et annet behandlingsalternativ for lungekreft. Vanligvis ekstern stråling er foretrukket, men noen ganger brachyterapi som blir valgt. Denne behandlingen setter inn det radioaktive materialet direkte inn i tumoren.

Typer

Små lungekrefttilfellene kan noen ganger bli ødelagt ved hjelp av radiofrekvens ablasjon, fotodynamisk terapi eller kjemoterapi. Disse behandlingene noen ganger er kombinert med kirurgi eller stråling. Lungekreft reagerer også godt, når fanget i de tidlige stadiene, til noen nye stoffer som Avastin, Tarcera og Eribitux.

Advarsel

I 2004, $ 9.6 milliarder ble brukt på behandling av lungekreft i USA, og i 2007, melder National Cancer Institute at $ 226 900 000 ble brukt til å finansiere forskning for å finne kurer for sykdommen. Siden 90 prosent av tilfellene av denne ledende dødsårsaken i USA var på grunn av røyking, offentlig utdanning innsats for å forebygge røyking er virkelig saker av liv og død.