Digidexo.com

Hodepine med kjevesmerter

Hodepine med kjevesmerter


En dårlig hodepine med kjevesmerter er to vanlige symptomer på kjeveledd syndrom eller TMJ for kort. Men de er også symptomer på en rekke andre plager. Det er viktig å se en lege og / eller tannlege for å finne ut hva som forårsaker smertene. Disse symptomene vanligvis forverres over tid hvis den ikke behandles.

Årsaker

Det er mange årsaker til TMJ, ifølge TMJ Association nettside. De inkluderer leddgikt, hjernerystelse, sliping tennene eller ukjente grunner. Men hodepine og kjevesmerter kan også være symptomer på en tidligere udiagnostisert skade i hodet, en tann-infeksjon eller bihulene som er så tettpakkede, er de trykkes ned på den øvre del av munningen, slik at det føles som om det er en tannpine når det er ikke en.

Identifikasjon

Merke seg eventuelle andre ledsagende symptomer kan hjelpe din lege eller tannlege diagnostisere årsaken til din hodepine og kjevesmerter. Andre symptomer på TMJ inkluderer problemer med å spise på grunn av smerter og problemer tygge på grunn av skadet tennene. Symptomer på både TMJ og bihulebetennelse (eller bihulebetennelse) inkluderer følelsen smerter i forsiden av ansiktet, bak øynene og kinnene og ned til kjeven. Andre symptomer som forårsakes av et slag mot hodet kan være svimmelhet, kvalme, koordineringsproblemer og forvirring.

Betraktninger

Ifølge Glenn Clark ved University of Southern California odontologiske School, kan konstant stimulering av trigeminal nerve i hodet føre til at det å bli tent selv om ingenting er galt. Likeledes, hvis en del av nerven er som indikerer smerte (si, i kjeven) resten av nerve kan bli aktivert, sender smertesignaler til hjernen gjennom hele kjeve og hodet. (Se referanser 2)

Diagnose

TMJ Association bemerker også at du mest sannsynlig blir nødt til å gå til både lege og tannlege og ha dem arbeide sammen for å komme opp med en diagnose. For å være sikker på at det ikke er et skallebrudd som kan være årsaken til smerter, kan legene insisterer på at du får røntgen, en CT scan eller en MR. En liten endoskop kan bli ført opp i nesen slik at legen kan forsøke å oppdage problemet. Leger og tannleger vil også trenge å fysisk kontrollere deg og gå over din medisinske historie.

Behandling

Behandling av hodepine og kjevesmerter varierer sterkt i henhold til årsaken. Smertestillende og antibiotika gis ved mistanke om infeksjon. Spør tanntrekking eller rotfylling kan være nødvendig for tann infeksjoner. Spis myk mat og bruke en kjølig kompress for å hjelpe nummen verre av smerte. Kirurgi er gjort bare som en siste utvei for tilfeller av TMJ eller kronisk bihulebetennelse. I tilfeller av tenner sliping, kan du bære en dental apparat for å hindre ytterligere skade.