Digidexo.com

Rolle informatikk Sykepleier i telemedisin

Telemedisin innebærer bruk av informasjonsteknologi i å tilrettelegge kommunikasjonen mellom pasienter og helsepersonell. Informatikk sykepleiere har ansvar for å utforme og vedlikeholde telemedisinske systemer og prosesser.

Telemedisin

Telemedisin innebærer pasienter ringer eller sender e-post en helseorganisasjon å snakke med en sykepleier om symptomene de opplever eller for å få råd om andre helsetjenester problemer. Avhengig av symptomene som er involvert, kan sykepleieren instruere pasienten om å gå til legevakten eller søke ytterligere råd fra en lege.

Plikter

Innen telemedisin, informatikk sykepleiere er ansvarlig for design og støtte informasjonssystemer og prosesser med sikte på å øke telemedisin effektivitet. Spesielt informatikk sykepleiere sikre at omsorg er høy kvalitet, tidsriktig, hensiktsmessig og kostnadseffektiv.

Fordeler

Informatikk sykepleiere i telemedisin er gunstig for både pasienter og helsesektoren for en rekke årsaker. Telemedisin gir likeverdig tilgang til helsepersonell, reduserer kostnader for både pasienter og helsepersonell og reduserer duplikat testing. Uten informatikk for å designe og vedlikeholde telemedisinske systemer, ville dette ikke være mulig, ifølge Hospital for Sick Children.