Digidexo.com

Hva å mate barna med ADHD

ADHD rammer om lag 5 prosent av amerikanske barn i alderen 6 og 17, og dens årsaker er, som ennå, generelt spekulativ. Vi vet imidlertid at mens ADHD ikke er forårsaket av kosthold, kan enkelte matvarer forverre ADHD symptomer og andre faktisk jobbe for å hjelpe rolig barn. Mens hvert barn er forskjellig og vil reagere forskjellig på kosttilskudd intervensjoner, her er noen grunnleggende ernæringsmessige retningslinjer for å hjelpe deg å finne ut hva du skal mate et barn med ADHD.

Husk imidlertid at du bør alltid konsultere barnets lege før du legger til eller eliminere matvarer fra barnets kosthold, inkludert vitaminer og andre kosttilskudd.

Komplekse karbohydrater

Alle karbohydrater brytes ned av kroppen til glukose (sukker), men komplekse karbohydrater tar lengre tid å bryte ned og brukes mer effektivt av kroppen. Mange barneleger anbefaler å spise mer komplekse karbohydrater og unngå enkle karbohydrater, som kaker og hvitt brød.

Eksempler på komplekse karbohydrater for å innlemme i ditt barns kosthold er: hvete brød, havregryn, poteter, brun ris, makaroni og spaghetti, og stort sett alle frukter og grønnsaker. I tillegg unngå raffinert sukker, slik som brus, godteri og snacks kaker, siden dette er praktisk talt all glukose allerede, og behandles av kroppen for fort, noe som resulterer i en "sugar rush" som kan gjøre barnet ditt irritabel og enda mindre i stand til å fokusere .

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i kroppen, hjelper celler og vev til å fornye og reparere seg selv. Dermed kan en diett rik på gode proteiner bistå samlet sett virker og hjelpe barnet ditt føles bedre.

Gode ​​proteiner kan finnes i egg, kjøtt, fjærkre, fisk, bønner, peanøttsmør og ost. Noen leger foreslå å legge proteiner i morgen og for ettermiddagssnacks, når de hjelper konsentrasjonen og kan bidra til å forlenge tiden medisiner arbeid.

Omega-3 fettsyrer

Det er tre hovedtyper av omega-3 fettsyrer --- DHA, EPA og ALA --- som har blitt identifisert som viktig for god hjernefunksjon. Øke mengden barnet får av disse næringsstoffene kan forbedre fokus og hjelpe barnet ditt i aktivt å kontrollere hans atferd.

Gode ​​kosten kilder til omega-3 fettsyrer er fisk --- som laks, sild, ansjos og sardiner --- bakken lin måltid eller linfrøolje (også kjent som linfrø), valnøtter og fjærfe og kjøtt eller deres biprodukter (egg, melk, ost) fra dyr som har blitt foret med en diett av mange grønne greener.

Men omega-3 fettsyrer er også allment tilgjengelig i supplement form, og er nå gjennomført i "gummy" vitaminer som er populære blant barna. Disse kan også gi en god balanse av andre vitaminer og mineraler barnet trenger. Konsultere legen din om den anbefalte doseringen for barnet ditt.

Matvarer for å unngå

Ofte er det skjulte elementer i maten vår som kan ha en betydelig innvirkning på barn med ADHD. The American Academy of Pediatrics viser at barn med ADHD unngå mat med kunstige farger --- spesielt røde og gule --- og noen vanlige konserveringsmidler som MSG (mononatriumglutamat), aspartam, og nitrater. Selv om du ikke trenger å være militant om dette, kutte ned på matvarer som har disse ingrediensene, og prøver å spise mer ubehandlet, naturlig mat kunne hjelpe. Heldigvis er mange av de matvarer som inneholder disse produktene er sukkerholdig snacks og godteri at du sannsynligvis eliminere uansett.