Digidexo.com

Hvordan virker en lyskebrokk påvirke deg?

Et brokk er et svakt punkt i bukveggen som gjør at en del av tarmen til å skli gjennom veggen. Når en brokk ligger i låret området nær lysken, er brokk kalles en lyskebrokk. Femoral brokk vokse seg større over tid og kan påvirke en person i stor grad i form av smerter, begrenset bevegelse og en mulig avbrudd i blodstrømmen.

Tegn og symptomer

Symptomer på en femoral brokk omfatter lyske smerte og ømhet i et område av låret hvor brokk er plassert. Bule av tarmen kan være synlig på låret. Bøyd over eller løfte tunge gjenstander kan forårsake smerte å intensivere, ifølge National Institutes of Health.

Reparasjon

Femoral brokk ikke løse seg selv og må repareres kirurgisk for å hindre ytterligere smerte og potensielt alvorlige komplikasjoner. Medisinsk Disabilities Retningslinjer forklarer at pasientene kan administrere postoperative smerter med medisiner, dype pusteøvelser og ved å legge press på lår området med en pute før du hoster eller ler.

Langtidsprognosen

En pasient som har hatt en lyskebrokk reparert har en ekstremt god sjanse for fullstendig gjenoppretting. Ifølge University of Maryland Medical Center, vil 97 prosent av folk som har hatt en lyskebrokk aldri oppleve et tilbakefall.

Forebygging

Lårbrokk forebygging kan inkludere å miste vekt og regulerer fordøyelsen, hvis det er aktuelt. Folk som er overvektige, i tillegg til de som belastning fra forstoppelse er mer sannsynlig å utvikle denne type brokk, ifølge NIH.

Komplikasjoner

Den viktigste komplikasjon forbundet med en lyskebrokk er kvelning, saken der tarm bule vendinger og kutter av sin blodtilførsel. Folk som har en strangulated lårbrokk kan oppleve kvalme og oppkast og akutt smerte, ifølge UMMC.