Digidexo.com

Virkningene av Chewing Gum på tannråte

Virkningene av Chewing Gum på tannråte


Virkningene av tyggegummi på tannråte avhenger av om tyggegummi inneholder sukker. The American Dental Association bemerker at sukkerfri tyggegummi hjelper faktisk forebygge tannråte. Tyggegummi som inneholder sukker bidrar til tannråte fordi sukker produserer syrer som angriper tannemaljen. Sukkerfri tyggegummi bidrar til å bekjempe tannråte, fordi det øker strømmen av spytt, noe som bidrar til å nøytralisere syrer.

Cavity Forebygging

Tygging sukkerfri tyggegummi bidrar til å redusere plakk, en klebrig bakteriell stoff som bidrar til tannråte. Tygging stimulerer produksjonen av spytt, som i sin tur, nøytraliserer syrer dannet ved plakk. Acid bryter gradvis ned tannemaljen, skaper forråtnelse og, til slutt, hulrom, ifølge American Dental Association. Hulrom er hull i en tann emalje. Ubehandlet tannråte forårsaket av hull i tennene ødelegger en tann interne struktur og kan bety å ha tann trukket.

Remineralization

Syrlig mat og bakterier kan oppløse mineraler som finnes i tannemaljen, men disse mineralene er naturlig erstattet av spytt. Imidlertid kan en dårlig kosthold fremme svekkelse av tannemaljen. Spyttproduksjon stimulert ved å tygge sukkerfri tyggegummi inneholder høyere konsentrasjoner av remineralizing ioner og bikarbonat å hjelpe mineral erstatning.

Decay forebygging tips

Det er best å tygge tyggegummi umiddelbart etter å ha spist, når syrer er produsert av sukker og karbohydrater som finnes i maten. Men, sier American Dental Association også at tyggegummi bør kombineres med bruk av tanntråd og børsting med en fluortannkrem to ganger om dagen. Se etter tyggegummi sports ADA segl, noe som betyr at produktet har vist effektivitet i å hjelpe forebygge tannråte.

Expert Insight

En studie utført av forskere fra University of Minnesota School of Dentistry og publisert i Journal of American Dental Association i juli 2000 fant at tyggegummi som inneholder xylitol, et søtningsmiddel med anti-bakterielle egenskaper, midlertidig undertrykt bakterier som forårsaker tannråte. Personer som deltar i prøve ble gitt en oral munnskyllemiddel for å redusere dannelsen av bakterier. Fagene ble tildelt en test, placebo eller kontrollgruppen etter behandling med munnen skylling ble avviklet. Studien fant at de som tygget xylitol tre ganger daglig etter måltider hadde lavere nivåer av oral bakterier. Forskerne fant også at kommersielle tannkjøttet som inneholder xylitol var nyttig i å kontrollere tannråte når det brukes med andre forebyggende tiltak, for eksempel å følge et sunt kosthold.