Digidexo.com

Hvordan lære 4-åringen Kids om ernæring

Undervisning små barn sunne matvaner kan påvirke deres ernæringsmessige beslutninger inn i voksenlivet. Barn som forstår viktigheten av å spise en balansert diett er mer sannsynlig å prøve næringsrik mat i stedet for krevende usunne alternativer. Dra nytte av den nysgjerrige natur i din 4-åring ved å gi ham et solid fundament av ernæringsmessige konsepter.

Hvordan lære 4-åringen Kids om ernæring

•  Forklar de ulike matvaregruppene. Vis eksempler på mat fra hver kategori og gi informasjon om nytten av hver gruppe. Vi presenterer fire år gamle barn til maten guide pyramide kan gi dem en ekstra referanse. Tegn en stor trekant på et stykke papir og dele det inn i de aktuelle mat seksjoner. Hjelpe barna fylle ut seksjoner, tegningene tilsvarende matvarer. Legg nye matvarer til de delene som din 4-åringen får greie på eller smaker dem.

opplyse dem om del kontroll. La fire år gamle barn vet at spising er ikke en hobby, men heller en måte å fylle drivstoff kroppen din. Unngå overbelastning hans plate, da dette kan gjøre et lite barn opprørt hvis han ikke kommer til å fullføre alt. Lære unge barn å lytte til kroppen sin før de ber om flere porsjoner. Slik at 4 år gamle barn for å hjelpe egen familie størrelse poser med mat i mindre pakket delene kan være en nyttig erfaring.

Ta små barn shopping til en rekke matmarkeder. Utsette dem for ulike arenaer kan gjøre shoppingturer mer spennende og hjelper dem til å forstå at næringsrik mat kan kjøpes i en rekke steder. Bruk matbutikk for undervisning i måltid planlegging og påpeke mindre sunn mat. Finn et produsere marked for å vise fire år gamle barn et bredt utvalg av frukt og grønnsaker. Gardsbesøk kan gi små barn en større forståelse for næringsrik mat.

La dem bidra til å forberede noen måltider. Inviterer din 4-åringen inn på kjøkkenet for matlagingskurs kan gjøre ham føle seg mer involvert i prosessen. Oppmuntre ham til å tenke på nye måter å innlemme sunn mat i kostholdet sitt. For eksempel kan legge bananer til pannekaker gi et ernæringsmessig løft. Bruk barnevennlige kokebøker i timene for å vise ham at barna og deres valg er verdsatt.

Angi et positivt eksempel med dine spisevaner. Små barn betale oppmerksomhet og er mer sannsynlig å basere sine handlinger på de gitt til dem eksempler. Å spise et utvalg av sunn mat i løpet av dagen forsterker ansvarlig spising. Begrense usunn snacking og se dine egne porsjonsstørrelser. Demonstrere viktigheten av å få riktig mengde vann og mosjon.

Hint

  • Planting en liten hage kan gjøre små barn mer interessert i ernæring.
  • Tillater din 4-åringen til å velge nye matvarer kan øke sjansene for aksept.
  • I stedet for merking av matvarer som "dårlig", la barna vet at enkelte matvarer ikke bør spises på en jevnlig basis. Forklar at nøkkelen er moderasjon når du velger mat å spise.