Digidexo.com

Hvordan leve med Divertikulitt

Divertikulitt er en sykdom i tykktarmen hvor lommer på slimhinnen i tykktarmen blir irritert eller infisert. Dannelsen av lommene er den initielle sykdoms diverticulois og lommene er kalt diverticula-, en lomme kalles diverticulum. Omtrent 10 prosent av amerikanere over 40 år har diverticulosis og omtrent halvparten av alle mennesker over 60 har det. En divertikulitt flair-up kan være mild kramper til rektal blødning; alvorlige Flair-ups kan kreve sykehusinnleggelse, intravenøs antibiotika og, i ekstreme tilfeller, kirurgi. Forhindre Flair-ups gjennom riktig kosthold.

Hvordan leve med Divertikulitt

•  Unngå nøtter, popcorn, sesamfrø og frukt med harde frø, som jordbær, blåbær og bringebær. De kan sette seg fast i lommene (diverticula) og forårsake irritasjoner som kan bli infisert og forårsake en divertikulitt flair-up.

spise en diett høy i fiber for å redusere og / eller hindre Flair-ups.

Ta smertestillende medikamenter som forskrevet av legen din for å lindre kramper og smerter forbundet med mindre Flair-ups. Den smertestillende medikamenter kan være over disk eller reseptbelagte.

Rest med en flytende diett og muntlig medisiner (som kan være foreskrevet for å lindre ubehag og lar deg hvile og gjenopprette) for å lette symptomer på en mild flair-up.

Hint

  • Ved bestilling av fast food be om en vanlig bolle eller for to nederste boller hvis sandwich kommer med sesamfrø.
  • Kirurgi er nødvendig når noen har hyppige Flair-ups og ikke svarer på antibiotika.
  • Hvis du tror du kan ha divertikulitt søke legehjelp og konsultere legen din. Ikke prøv å behandle dette eller medisinsk tilstand uten medisinsk tilsyn og / eller råd.