Digidexo.com

Hvordan håndtere og lindre en sår hals

Hvordan håndtere og lindre en sår hals


En sår hals kan føre til ubehag og smerter, spesielt når du svelge eller snakke. Tilstanden, også referert til som faryngitt, er vanlig under de kaldere månedene, og er ofte forårsaket av virale sykdommer, slik som influensa eller en kald. En bakteriell infeksjon, som strep hals, kan også være ansvarlig for din vond hals. For å lette ubehag, kombinere hjem rettsmidler med over-the-counter behandlinger, og gå til legen din hvis nødvendig.

Bruksanvisning

•  Ta en over-the-counter smertestillende i henhold til emballasjen instruksjon. Ibuprofen eller paracetamol kan bidra til å redusere smerten du opplever.

Drikk varme og kalde væsker for å berolige halsen. Urte te med sitron eller honning, og kaldt vann bidrar til å holde halsen fuktig, hindre dehydrering og har en beroligende innvirkning.

Fyll en åtte-unse kopp med varmt vann og tilsett 1 ts. av salt til det. Gurgle med saltvann blanding to til tre ganger per dag. Ifølge Health911, saltvann klarner opp utvidelseskatetre kapillærer og skyller bort slimete, og dermed fremme sirkulasjon av antistoffer som bekjempe infeksjonen.

Få nok hvile. Mens du hviler, er du mindre sannsynlig å oppleve hals ubehag fordi du ikke snakke eller spise. Kroppen din er også bedre i stand til å bekjempe infeksjonen forårsaker sår hals.

Sett en luftfukter i rommet ditt, fordi tørr luft kan irritere dine sår hals enda mer. En luftfukter holder fuktighet i luften. Legg en kjele fylt med vann i et hjørne av rommet, som et alternativ.

Suck på kommersielle halspastiller å hjelpe lindre ubehag.

Unngå å røyke tobakk eller passiv røyking, fordi disse bare forverre tilstanden din.

Ta kontakt med legen din hvis sår hals vare lenger enn to dager. Legen din kan teste deg for en bakteriell infeksjon, som strep hals. Hvis resultatet er positivt, har du mest sannsynlig vil få en resept for antibiotika.

Hint

  • Unngå å gi barn under 4 år halspastiller, fordi disse kan være en kvelningsfare.