Digidexo.com

Ernæringsmessige behov for Kids

Ernæringsmessige behov for Kids

God ernæring er viktig for barn i vekst, noe som er grunnen til at foreldre og omsorgspersoner bør bli kjent med ernæringsmessige krav til barna. Familier på farten kan finne det vanskelig å balansere måltider av en kresen i matveien, så det er viktig å vite hvilke næringsstoffer for å fokusere på de mest. Denne praktiske guiden er et flott sted å begynne når du planlegger måltider for små.

Kalorier

Kaloribehovet et barn skiller seg fra en voksen. En førskolebarn, for eksempel, trenger bare å konsumere 1000 til 1400 kalorier hver dag. De i grunnskolen må øke det daglige inntaket av minst 200 kalorier. Når et barn når preteen og tenårene, mellom 1600 og 2200 kalorier bør brukes hver dag. Det er i denne alderen når gutter begynner å kreve mer kalorier enn jenter, så den høye enden av caloric serien er mer passende for en voksende gutt.

Fat

Selv om for mye fett kan bidra til tidlig vekt problemer, er det et viktig nærings-krav for små barn. Uten fett i kosten, vil en kropp mister energi og organer vil ikke være riktig isolert. Imidlertid er ikke alle fett like. Flerumettet fett, som finnes i frø og nøtter, er den mest ønskelige for optimal helse. Omega-3 fettsyrer, som finnes i sjømat og linfrø olje, er også bra for hjernen og hjertet helse.
Førskolebarn er anbefalt å konsumere 33-54 gram fett per dag. Dette er omtrent halvparten av anbefalingen for tenåringer og voksne. Tenårings barn faller i mellom disse anbefalte kvoter med 39-78 gram om dagen. Som med kaloriinntak, er tenåringsgutter anbefales å konsumere mer fett enn jenter.

Protein

Protein er viktig i enhver persons kosthold, både unge og gamle, som det bidrar til å reparere og erstatte vev. Barn trenger også protein for å hjelpe dem å vokse. Mens kjøtt er en utmerket kilde til protein, barn også kan spise meieriprodukter, korn og grønnsaker for deres daglige rasjon. Dette er viktig å huske på, som små barn er ofte kresen eaters når det kommer til kjøtt.
Førskolebarn bør spise rundt 13 gram protein per dag, mens elementære skolebarn trenger minst 19 gram. Preteen kroppen opplever en stor vekst sprute, og det er derfor barn mellom 10 og 13 bør øke sitt daglige inntak av protein til 34 gram. Eldre tenåringsjenter krever 46 gram protein om dagen, mens eldre tenåringsgutter bør ta i minst 52 gram.

Kalsium

Kalsium er en av de mest vesentlige deler av et barns diett, som det bidrar til å opprettholde sunne tenner og ben. Førskolebarn bør spise minst 500 milligram kalsium om dagen, mens barn mellom 4 og 8 trenger 800 milligram. Alderen 9 og oppover krever minst 1300 milligram per dag.
Melk og meieriprodukter er gode kilder til kalsium for barn, men de er ikke de eneste alternativene. Kalsium kan også bli funnet i tofu, grønnkål, laks og brokkoli. For å tilstrekkelig absorbere nok kalsium hver dag, bør barn begrense mengden av soda de drikker. Brus kan inhibere kroppens evne til å bruke kalsium riktig.

Vitaminer og mineraler

For barn som følger en sunn og velbalansert kosthold, er en daglig multivitamin ikke nødvendig. Men tar man kan bidra til å gjøre opp for noen vitaminer og mineraler som mangler i et barns kosthold. De viktigste vitaminer og mineraler i et barns kosthold er vitamin A, vitamin C, jern, kalsium, vitamin K, vitamin D, fluor og sink. Hvis et barns kosthold er mangler i en eller flere av dem, så barne multivitamin vil gjøre opp for det.