Digidexo.com

Hvordan sette opp måltid planer for idrettsutøvere

Hvordan sette opp måltid planer for idrettsutøvere


Sette opp måltid planer for idrettsutøvere er ganske forskjellig fra å planlegge en vanlig diett. Fordi det er så mange variabler å vurdere med en idrettsutøvers diett du ikke kan jag planprosessen. I tillegg til nøye planlegging, må du også ta hensyn til de ernæringsmessige kravene i deres bestemt idrett og også deres trening diett.

Hvordan sette opp måltid planer for idrettsutøvere

•  Begynn med å vurdere deres ernæringsmessige behov grundig. Avhengig av om de er mann eller kvinne deres ernæringsmessige behov kan variere betraktelig. Den type sport som de er involvert i, vil også endre deres ernæringsmessige og caloric krav, så ta dette i nøye overveielse. For eksempel vil en mannlig bodybuilder har mye forskjellige ernæringsmessige krav enn en kvinnelig kunstløper.

Lytt til utøveren bekymringer og forespørsler. De kan ha visse matvarer som de liker eller misliker, og det er viktig at du setter opp måltid planer som de liker følgende. Noen idrettsutøvere krever ekstra mat på enkelte punkter i løpet av dagen, eller ulike dager i uken, og de er de beste til å forklare dette til deg, så alltid sørge for at du betaler oppmerksomhet til dem.

Legg ut en kladd av planen. Ved hjelp av informasjonen du har fått fra dem om deres behov og krav, ta deg tid til å legge ut et foreløpig utkast av sitt måltid plan. Sette opp et regneark på en datamaskin fungerer godt for dette fordi du kan programmere den til å automatisk beregne kalorier og justere for eventuelle endringer du gjør.

Preview planen med din idrettsutøver. Du må sørge for at planen du har laget er til deres smak, og at de er komfortable med det. Dette er en god tid til å ha dem foreslå og endringer på utkastet.

Gjør de nødvendige endringene og sluttføre planen. Når du har fått innspill fra idrettsutøver du kan redigere måltider etter behov og skrive ut endelige kopier. Ikke glem å lagre endringene på datamaskinen din slik at du alltid har den nyeste matplan på fil.

Hint

  • Før man planlegger noen form for diett, sørg for at du konsultere noen med riktig trening for å gi lyd ernæringsmessige råd som en lege eller registrert kostholdsekspert. Ikke stol på noen råd som du leser på nettet for å ta plassen til veiledning fra en kvalifisert person.