Digidexo.com

Hva Frukt og grønnsaker er høy i Niacin?

Hva Frukt og grønnsaker er høy i Niacin?


Den menneskelige kroppen krever Niacin å konvertere mat til energi. Det daglige behovet varierer avhengig av alder, men varierer fra 2 til 8 milligram for babyer til 16 milligram for voksne. Gravide og ammende kvinner trenger det mest, typisk 17 til 18 milligram per dag.

En diett lav på niacin kan føre til depresjon, hodepine, tretthet, diaré og hudproblemer. Selv om proteiner som kjøtt har den høyeste mengder, noe frukt og grønnsaker leverer også mindre doser.

Spirulina

Spirulina, en type av blågrønne alger, er en av de beste plantekilder Niacin. En kopp tørket spirulina inneholder 14,358 mg Niacin --- nesten en hel dag krav. En av de enkleste måtene å snike spirulina i kostholdet ditt er å legge den til smoothies eller dips.

Sopp

Noen typer sopp er høy i Niacin. En kopp terninger rå maitake sopp inneholder 4,6 milligram niacin. Dette tilsvarer 23 prosent av det nødvendige beløpet for voksne og barn over en alder av 4. En kopp skiver, grillet Portabella sopp inneholder 7,2 milligram eller 36 prosent av den daglige Niacin kravet. En kopp terninger og rå Portabella sopp inneholder 3,9 milligram eller rundt 20 prosent av det daglige behovet.

Andre Frukt og grønnsaker

Det er noen andre frukter og grønnsaker som er gode kilder til niacin. En kopp kirsebær bakken gir 3,9 milligram niacin, om lag 20 prosent av det daglige behovet. En kopp fersk pasjonsfrukt gir 3,54 milligram eller 17,7 prosent. En medium avokado inneholder 3,493 milligram Niacin, noe som tilsvarer 17,5 prosent av den daglige verdi. En kopp kokte erter inneholder 3,234 milligram eller 16 prosent av det daglige behovet.