Digidexo.com

Hva er Paleo kosthold?

Hva er Paleo kosthold?


Paleo kosthold er absolutt ikke en ny idé. Kommer til populære oppmerksomhet med utgivelsen av en bok om emnet av Walter VOEGTLIN i 1975, er det sentrale begrep for å etterligne kosthold mennesker som levde 25-50000 år siden, under den paleolittiske Age. VOEGTLIN hevdet tydelige fordeler er forbundet med det han hevder var den høye protein og lav karbohydrat diett av antikken. Hans plan er tidvis kalt huleboer kosthold, steinalder kosthold og jeger-sanker kosthold. Tilhengere av Paleo diett fortsette å praktisere det, og det har blitt noe validert av fremveksten av andre lignende low-carb dietter.

Paleo Diet Funksjoner

Paleo diett prøver å etterligne maten inntaket av våre fjerne forfedre ved å utelukke mat som kom inn i menneskets kosthold under steinalderen, for det meste korn, belgfrukter og andre produkter av jordbruk. Disse matvarer er ikke spiselig i naturlig tilstand, men de må være kokt å konvertere giftstoffer i trygge stoffer og til å bli fordøyelig. I stedet fokuserer Paleo diett på mat som er spiselig i naturlig tilstand, og ville ha vært tilgjengelig for lav-teknologi jeger / samlere.

Diet Adaptation

Påstanden om Paleo diett talsmenn er at menneskekroppen utviklet seg i årtusener med ganske konsekvent mat kilder tilgjengelig til jeger / samlere. Over tid vil det tilpasset til disse matvarer og reagert med dem optimalt. De hevder at korn og andre landbruksvarer ble innført relativt nylig i menneskets historie, og at de ikke bare er ikke godt håndtert av kroppen, som lider som et resultat, men de er ikke så ernæringsmessig gunstig som de tradisjonelle matvarer av den paleolittiske epoken .

Typer mat

Hva slags mat Paleo dietten tillater er kjøtt - spesielt sjømat, magert kjøtt og innmat som lever og nyrer; rå grønnsaker - særlig røtter grønnsaker som gulrøtter, men ikke poteter; nøtter - spesielt valnøtter, paranøtter, macadamia og mandler, men ikke peanøtter eller cashewnøtter; og frukt - spesielt bær.

Paleo Diet Effects

Paleo kosthold er ikke ment å være en faddish eller midlertidig verktøy for å produsere umiddelbar vekttap, men snarere en varig livsstilsendring. Tilhengere av dietten hevder at det fører til en gradvis realisering av et individs ideell kroppsvekt, maksimal helse og topp sportslige prestasjoner. En studie i juli 2009 utgaven av "Cardiovascular diabetology" rapporterer at Paleo diett bedrer blodsukkeret og reduserer risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer.

Poeng å vurdere

Paleo dietten er en lav-karbo diett, ikke ulikt Atkins eller South Beach dietter. I motsetning til de dietter, men den Paleo diett ikke argumentere telle karbohydrater eller kalorier. I stedet holder det at en enkel fokus på riktig type mat vil naturligvis øke samlede andel av energien kommer fra protein, redusere inntaket av karbohydrater og føre til forbedret helse og levealder. Disse påstandene er ikke ubestridt, imidlertid, og flere studier knytter vegetariske, Middelhavet og asiatiske dietter med helse og levealder. Forskere er enige om det ikke er tilstrekkelig bevis for den relative andelen av plante-og animalske matvarer som utgjorde kosthold Paleolithic mennesker.