Digidexo.com

Hvordan bruke en TENS Stimulator Kit

Hvordan bruke en TENS Stimulator Kit


Elektrisk terapi for å kontrollere smerte er ofte administreres via en TENS (Transkutan elektrisk nervestimulering) enhet. Dette er en bærbar, batteridrevet enhet. Pasienten kan administrere behandling uten hjelp av en medisinsk faglig. TENS-enheten tilstreber å kontrollere akutte smerter forårsaket av muskel stammer, leddgikt, migrene og andre smertefulle plager. TENS terapi blir ofte brukt av de som ikke kan eller ikke ønsker å bruke medikamenter for å lindre ubehag. Enheten sender strøm gjennom elektrodeledningene til flekker på huden. Dette gir en tingly følelse til nerver som endrer pasientens oppfatning av smerte.

Bruksanvisning

•  Påfør alkohol til de områdene der du har tenkt å plassere elektrodene. Du vil enten ønsker å dekke det smertefulle området med elektrodene eller omgir området med dem.

Tørk huden din før du setter elektrodene på plass.

Plasser en skvett av gel på undersiden av hver elektrode. Gelen virker som et ledende for elektrisitet. Hvis din medisinske leverandøren gir ikke denne gel, kan det kjøpes over-the-counter i ulike formuleringer inkludert de med aloe vera.

Plasser elektrodetråder på eller rundt den smertefulle områder. Bruk klebrige flekker som leveres med apparatet eller medisinsk tape til å følge elektrodene på huden.

Pin elektrode ledningene i de elektrodene selv. Deretter kobler elektrodene til TENS-enheten. Sett kontrollene på enheten for å styre hastigheten av de elektriske signaler. Starter på en lav innstilling, og gradvis øke til du oppleve en kriblende følelse. Skru ned innstillingen hvis det blir ubehagelig. Snakk med legen din om hvilke nivåer han anbefaler.

Tids din behandling i henhold til legens anbefalinger. Sjekk alltid huden din etter en behandling for å sørge for at det ikke er noe rødhet eller irritasjon. Rapportere eventuelle bivirkninger til legen din.

Fjern elektrodene fra huden din. Slå av enheten og kople ut patcher og elektroder fra maskinen.

Rengjør huden der patcher eller tape var på plass. Bruk såpe og varmt vann. Tørk områder grundig.

9. Påfør lotion til området hvor elektrodene ble plassert. Plasser elektrodene på forskjellige steder neste gang du bruker TENS-enheten.

Tips og advarsler

  • Spør din lege eller medisinsk leverandøren å demonstrere bruken av maskinen før første gangs bruk.
  • Hold batteripakken fra TENS-enheten fulladet så det vil være tilgjengelig for bruk etter behov.
  • Du må ikke sove når du bruker TENS enhet.
  • Ikke la TENS enhet for å bli våt.
  • Ikke bruk en TENS enhet hvis det ikke er foreskrevet av legen din.