Digidexo.com

Naturlig mat rettsmidler for Sleep

Naturlig mat rettsmidler for Sleep


En god natts søvn gjør oss sunnere og forbedrer vårt syn på verden. Men noen ganger stress i hverdagen gjør det vanskelig å få til å sove og bli sovende. Hvis du har slumre problemer, trenger piller ikke å være førstevalget. I stedet prøver å innlemme naturlige matvarer i din daglige rutine.

Karbohydrater

Å spise stivelsesholdige, karbohydrat-rik mat før leggetid kan hjelpe deg å sovne raskere. Matvarer som hel-hvete kjeks, pasta, ris og havregryn er høy i karbohydrater, og de brytes raskt ned i fordøyelsen. Mengden av tryptofan, en beroligende aminosyre, øker. Med flere tryptofan i blodet og hjernen, du begynner å føle deg søvnig.

Dairy

En av de enkleste måtene å invitere søvn er å drikke en kopp varm melk. Bosetting magen og beroligende sinnet, gir melk også kalsium og fettløselige vitaminene A, D, E og K. Plus, det gir tryptofan. Andre produkter som yoghurt, cottage cheese og ost oppmuntre døsighet. Hvis du lider av søvnløshet, prøve å spise et meieri snack en time før du planlegger å sove, slik at det å fordøye og tryptofan til å bli utgitt.

Kamille

Kamille er brukt i mange kulturer for å slappe av sinnet. Den brukes til å lette hodepine, lindrer stress og roe kroppen. Hvis du har problemer med å sove, kan du bruke kamille i din sengetid rutine. Den enkleste måten er å brygge det i varm te. Kamille te er i hyllene på de fleste dagligvarebutikker. Hvis det virker bitter, tilsett honning i stedet for sukker, noe som kan føre til våkenhet.

Nøtter

Nøtter er lastet med magnesium, et kraftig muskelavslappende. Hasselnøtter og peanøtter er høy i protein, og alle nøtter inneholder tryptofan. Lag en snack omtrent en time før sengetid for å slappe av i kropp og sinn. Det kan være bare en håndfull mandler, yoghurt strødd med valnøtter eller peanøttsmør på toast. Ikke overspise. Nøtter er lett å hengi seg, men sammen med sine næringsstoffer de pakke betydelig fett og olje. Hold mandel telle til 12, og spise bare ett stykke toast på kvelden.

Helkorn

Frokostblandinger, melk og banan kan starte dagen, men de kan gjøre en utmerket natta godbit, også. Velg en frokostblanding uten raffinert korn og så lite sukker som mulig. Sukker kan forårsake blod sukker toppene og utløser stresshormoner. Bananer er lastet med kalium, vitamin B-6 og tryptofan.

Å spise sunt og beroligende mat kan lette deg inn i søvnen.