Digidexo.com

Grønn mat tips

Grønn mat tips


Et stort skritt i retning av å gå grønne og skape en bærekraftig fremtid er å velge hva du spiser med omhu. Å spise grønt er også viktig for helsen din. Med litt planlegging, kan du grønne menyen din, uansett hva budsjettet eller livsstil. Hver endring teller uansett hvor stor eller liten.

Go Organic

Økologisk mat er dyrket uten skadelige plantevernmidler og kunstgjødsel. Industrielt oppdrett forurenser miljøet langt nedstrøms av selve gården, og det oppfordrer til tap av verdifull matjord. Økologisk mat er generelt ikke underlagt genmodifisering. Jo flere folk kjøper økologisk, jo billigere og mer tilgjengelig vil det bli.

Kjøp Local

Kjøpe all maten din på kjeden dagligvarebutikker betyr at mat har blitt transportert mange miles. Når du kjøper lokalt, enten det er på en mindre familie kjøpmann, Farmers Market, eller direkte fra gården, får du til å sette pris på hvor maten kommer fra. Fellesskap Støttet Landbruk grupper vokser og trives. Når du deltar i en CSA, til deg partner direkte med lokale matprodusenter dele sine kostnader og deres sunne avlinger.

Cook Mindre

Matlaging mindre betyr brennende mindre energi og har mer energi selv. Jo mindre bearbeidet mat er, jo lettere kroppen din fordøyer det. Et kosthold basert på rå frukt, grønnsaker, nøtter og frø er sunt og krever mindre miljøressurser enn et vanlig kosthold.

Revurdere Animal Protein

Animalsk protein, som finnes i kjøtt, fisk, egg og melkeprodukter, er ikke nødvendigvis den mest lett å fordøye, og det er absolutt ikke det beste for planeten. Produsere animalske produkter tar betydelig mer land og vann enn å produsere plantebaserte matvarer. Nøtter, frø og bønner alle inneholder høykvalitets protein; går meatless enda en dag i uken kan ha en positiv miljøeffekt og helseeffekt.

Inneholde det

Hvordan maten er pakket og båret saker. Velg mat og drikke med mindre emballasje. Siden de fleste juice er fra konsentrat uansett, lønner det seg å kjøpe frosne konsentrater og bruke din egen filtrert vann fra springen. På butikken, bruke gjenbrukbare dagligvarer poser. Når du er på farten, ikke glem å pakke mat og drikke i gjenbrukbare beholdere.