Digidexo.com

Reduserbar ventral brokk

En ventral brokk kan oppstå når abdominal vev eller et organ del buler gjennom en åpning eller svekket del av bukveggen. En operasjonssåret brokk er en vanlig type ventral brokk. Når klassifisert som reduseres, kan en brokk bli skjøvet tilbake inn i bukhulen. I de fleste tilfeller kan en reduserbar ventral brokk ikke tilstede umiddelbare problemer; imidlertid over tid, kan det vokse i størrelse, føre til smerter og til slutt krever kirurgi.

Fakta

Ventral brokk oppstår vanligvis når innholdet som finnes i bukhulen stikker gjennom et svakt område av bukveggen som resulterer i en sekk, eller bule. Innholdet i denne sekk kan være abdominal vev eller deler av tarmen. Brokk kan klassifiseres som enten reduseres eller irreducible / soning avhengig av om de kan plasseres tilbake i magen. Irreducible eller soning brokk kan ikke plasseres tilbake i bukhulen og kan bli strangulated (blodtilførselen til området er cutoff). En strangulated brokk kan kreve umiddelbar operasjon.

Ventral brokk er bare én type av de mange abdominal brokk som kan påvirke folk. Likeledes er det også forskjellige typer ventral brokk.

Typer

Operasjonssåret brokk er de vanligste typene som vanligvis forbindes med denne medisinske tilstanden. En operasjonssåret brokk oppstår ved plassering av et kirurgisk innsnitt. Ifølge Dartmouth-Hitchcock Medical Center, kan om lag en tredjedel av pasienter som har åpen abdominal kirurgi utvikle en ventral brokk på disse stedene.

Noen andre typer ventral brokk inkluderer umbilical, epigastrisk og spigelian brokk.

Årsaker

Fordi brokk kan utvikle seg i svekket regioner i magen, kan noen stor økning i trykket opplevd i disse områdene være medvirkende faktorer i utviklingen av en ventral brokk. Noen vanlige faktorer er anstrengende fysisk aktivitet, løfte tunge gjenstander, kronisk hoste og anstreng. Andre årsaker som kan øke en persons sjanse for å utvikle denne tilstanden er fedme, gamle kirurgisk arr, aldring, infeksjon på et snitt område eller en skade.

Symptomer

I de fleste tilfeller kan det eneste tegn på en reduserbar ventral brokk være merk bule uten ubehag eller smerte. Dette bule kan være store eller små. Imidlertid kan noen mennesker opplever smerte eller ubehag mens løfte tunge gjenstander, hoste eller stående i lange perioder. Når en person opplever symptomer som oppkast, kvalme eller rødhet i det berørte området, kan dette være tegn på en strangulated brokk. Strangulated brokk er irreducible brokk og krever øyeblikkelig legehjelp.

Hensynet

Fordi de fleste brokk har en tendens til å øke i størrelse med progresjon av tid og kan føre til komplikasjoner, er kirurgi ofte lurt. Imidlertid må legene vurdere hver pasient for å finne det beste alternativet. I noen tilfeller kan pasienter som har visse medisinske tilstander eller har en ventral brokk i en vanskelig posisjon ikke være kandidater for kirurgi.

Ifølge Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurgi, er det rundt 90.000 ventral brokk reparasjon operasjoner utført årlig i USA.

Behandling

Reduserbar ventral brokk som er små kan bli presset tilbake i riktig plass i bukhulen og krever ingen ekstra behandlinger. Leger kan råde en pasient med en reduserbar ventral brokk å bære en truss eller støttende belte. Men dette kan ikke være en effektiv behandling, som brokk har en tendens til å øke i størrelse med tiden. Leger kan også velge å overvåke pasienter som ikke kan ha kirurgi på grunn av alvorlige medisinske problemer.

Etter en grundig undersøkelse av en pasient, kan leger anbefale operasjon når det er det beste alternativet for å korrigere denne medisinske tilstanden. Det finnes to typer kirurgiske reparasjoner mulige: tradisjonell åpen brokk reparasjon og laparoskopisk reparasjon. I et åpent brokk reparasjon for en ventral brokk, leger gjør et snitt og skyve innholdet tilbake på plass. Laparoskopisk operasjon innebærer å bruke et teleskop og kamera. Ikke alle mennesker er gode kandidater for denne prosedyren.