Digidexo.com

Forklaring av brystkreft Forkalkning

Forklaring av brystkreft Forkalkning


Bryst forkalkninger er forårsaket av en oppbygging av et lite depositum på hardt kalsium innenfor det myke brystvev. De fleste bryst forkalkninger er relativt harmløse, men de kan være en indikasjon på mer alvorlige problemer, inkludert brystkreft.

Typer

Det finnes to typer bryst forkalkninger: microcalcifications og macrocalcifications. Macrocalcifications er ganske vanlig, og de forekommer i om lag 50 prosent av kvinner over en alder av 50. Selv større enn den andre typen, er macrocalcifications ikke vanligvis knyttet til kreft. Microcalcifications er vanligvis ikke kreft heller, men visse mønstre av microcalcification kan indikere kreftsvulst. Cellene deler seg raskt føre microcalcifications. Dette overskuddet cellevekst kan være et tidlig varsel tegn på brystkreft.

Årsaker

Macrocalcifications, vanligvis et resultat av aldring, er vanlig hos kvinner over 50. Normal slitasje i brystvev, inkludert mindre skade og betennelse, kan føre til en opphopning av kalsium. Microcalcifications oppstår når cellene i brystvevet begynner å dele seg raskt og overdrevet. Små rester kalkavleiringer kan dannes i områder med cellevekst. Visse mønstre av microcalcifications, for eksempel når de microcalcifications er klumpet seg sammen i motsetning til spredt rundt, kan være et tegn på brystkreft. Hvis bryst forkalkninger er til stede, vil de bli oppdaget under en vanlig mammografi eksamen. Unormale forkalkninger vil bli notert og henvist til en lege ved radiologen som leser mammogram resultater. Legen vil deretter bestemme om ytterligere prøve, slik som et diagnostisk mammogram eller biopsi, er nødvendig.

Detection

Noen bryst forkalkninger kan føles som klumper under selvadministrerte bryst eksamener. Det er viktig for kvinner å komme inn i vanen med å utføre disse eksamenene regelmessig slik at eventuelle klumper vil bli oppdaget tidlig. Forkalkninger også slå opp på mammogram skanninger. Hvis en kvinne har brystkreft forkalkninger, vil de vises på mammogram som hvite flekker eller prikker i brystvevet. Det er spesielt viktig for kvinner over 50 år for å ha regelmessig mammografi utført, siden sannsynligheten for bryst forkalkninger øker med alderen.

Behandling

De fleste bryst forkalkninger er godartet og ikke krever behandling. Noen bryst forkalkninger kan være mer potensielt skadelig, og en lege vil be om ytterligere testing i disse situasjonene. Hvis legen bestemmer at en forkalkning trenger mer testing, er det mest vanlig fremgangsmåte en biopsi for å bestemme om den er kreftveksten. Dersom biopsi kommer tilbake positivt, vil dette kreve forkalkning brystkreft behandling, som kan omfatte kirurgi eller kjemoterapi. Bare en lege kan bestemme riktig løpet av handlingen i tilfelle av brystkreft.

Misforståelse

I motsetning til populære antakelsen, bryst forkalkninger har ingenting å gjøre med kosthold. Mange tror at for mye kalsium i en diett fører til en opphopning av kalsium i brystet, men det er ingen påvist sammenheng mellom kosthold og bryst forkalkninger. Dessuten er en annen vanlig misforståelse at en biopsi på bryst forkalkninger kan kun utføres kirurgisk. Dette er ikke tilfelle, så er det andre effektive metoder for biopsi, så som en kjerne nål biopsi.