Digidexo.com

Low-carb glykemisk mat

Low-carb glykemisk mat


Når du bruker glykemisk indeks (GI) til å vurdere mat, ser du på hvordan det påvirker blodsukkeret. GI priser karbohydrater på en skala 1-100 basert på hvor mye de øker blodsukkeret. Mat høyt på GI fordøye raskt og spike blodsukkeret, mens lav-glykemisk mat absorberes langsomt og gradvis øke blodsukkeret. En lav glykemisk mat registrerer under 55 på GI.

Zero-glykemisk, Zero-carb matvarer

Det er en gruppe av matvarer som har null eller ingen innvirkning på kroppens blodsukker, og har en glykemisk telling av fem eller under, noe som er nesten umulig å spore når det gjelder svingende blodsukker. Alt kjøtt, fjærkre, fisk med svømmeføtter, diett brus, te og kaffe er 100 prosent null-gylcemic og null carb. Mest ost er helt glykemisk og carb gratis. Andre matvarer i fem eller under glykemisk kategorien er egg, fiber og mange greener. Se etter tilsatt sukker i spesialitet og myke oster, spesielt fettfri kremost og rømme som har en tendens til å ha tilsatt sukker i stedet for fett.

Grønnsaker

Hvis det er grønt, er det mest sannsynlig lav glykemisk og lav carb. Grønne grønnsaker, som spinat, salat og grønnkål er lav i sukker og høy i fiber. Andre low-carb glykemisk grønnsaker er brokkoli, selleri, asparges og squash, sopp, blomkål og bønnespirer. Unngå stivelse som poteter og yams som slår til sukker i kroppen, samt gulrøtter, tomater og rød paprika.

Frukt

Frukt er vanligvis tenkt som en utenfor grensene for en lav-karbo diett, som de er konvertert til fruktose. Men noen frukter er høy i fiber og er lavt på GI på grunn av sine brukbare karbohydrater. Kirsebær, bjørnebær og rapsberries er alle under 55 på GI, og er low-carb glykemisk mat.

Brød og korn

Mange hele korn er forholdsvis lav på GI grunn av deres høye fiberinnhold. Disse inkluderer soya, linfrø, bygg, amaranth, hirse, quinoa og linfrø. Se etter hele korn og multi-korn mikser og prøve bønne tråder eller grønne nudler i stedet for tradisjonell pasta. Den høye fiberinnhold bremser fordøyelsen av kornet ned og dermed forsinker virkningen av sukker på kroppen slik at blodsukkeret ikke pigg.

Søtsaker og Treats

Det er mange diett og ingen sukker desserter fra pudding til iskrem og informasjonskapsler som er low-carb glykemisk mat. Bruk en sukker alternativ og hele korn mel til å bake din egen behandler. Se etter er hele korn, rå sukker eller alternative søtningsmidler.

Matvarer for å unngå

Høy-carb glykemisk mat som pakket, bearbeidet og raffinert mat vil spike blodsukkeret. Unngå potetgull, pakket desserter og kaker, brus, fruktdrikker med lite reell juice, hvitt brød, frokostblanding og ris. Noe med lang holdbarhet, med null fiber og raffinert sukker vil negativt påvirke blodsukkeret.