Digidexo.com

Hva ferdigheter er nødvendig for Independent Living?

Hva ferdigheter er nødvendig for Independent Living?


Som gjennomsnittlig levetid blir lengre, angi mer pensjonister Sykehjem programmer. Ifølge Wisconsin Assisted Living Association, om lag 6,5 millioner mennesker trenger hjelp til daglige gjøremål. Selv om et sykehjem er en passende setting for noen, kan de som utvikler selvstendige levende ferdigheter kunne leve i en privat bolig for varigheten av sitt liv.

Rengjøring

Holde et rent hjem spiller en viktig rolle i å leve selvstendig. Uten muligheten til å plukke opp etter deg og utføre rutinemessig vedlikehold, kan bomiljø falle inn i en tilstand av forfall. Dette skaper en farlig og uhygienisk hjem for beboeren.

Cooking

Å vite hvordan å lage et næringsrikt måltid for deg selv er en praktisk ferdighet å ha hele livet. Dette holder deg unna de kostnader og helsemessige ulemper med fast food og unngår problemene med å gå ut hver gang du blir sulten. Strømpe opp på dagligvarer og planlegge måltider for hver kveld i uken er en god måte å holde seg forberedt og selvhjulpne.

Time Management

Det er vanskelig å ta vare på deg selv skikkelig hvis du ikke kan tildele tiden din med omhu. Hvis du stadig mister oversikten over tid og forsømmelse å få dine plikter gjort, kan du finne deg selv i en posisjon for å måtte stole på andre for å få hjelp.

Budsjettering

Økonomisk uavhengighet er kanskje den viktigste enkeltfaktoren for selvstendig liv. Uten en gjennomførbar plan for å bruke mindre penger enn du har kommer inn, vil du ikke kunne ha råd til levekostnader. Dette kan resultere i å miste din hjem, bil eller andre verdifulle eiendeler.

Shopping

Hvis du trenger å kjøpe noe du ikke har, kan det hende du trenger å gjøre en handletur. Dette omfatter nødvendigheter som dagligvarer, klær og toalettsaker i tillegg til elementer som skifte av lyspærer eller en ny telefon for å holde kontakt med andre om din slutter å fungere.