Digidexo.com

Hvor lang tid kan det ta å passere en nyre stein?

En av de mest smertefulle erfaringer kan en person passerer gjennom en nyrestein. De som har vært plaget med sykdom ofte sammenligne det med fødselen, og kommet til den konklusjon at hvis gitt valget vil de velge barnets fødsel. En nyrestein er en liten krystall laget av stoffer som salt, urea og kalsium. De dannes i nyrene og er vedtatt i vannlating. En liten nyrestein, kan passere ubemerket og uten smerter. En annen kan bli så stor at det ikke kan overføres i det hele tatt. Den mest plagsomme av disse stener er de som er små nok til å passere gjennom ureter, men store nok til å strekke røret og klø seg ut.

Hvem får det?

Mens nesten hvem som helst kan utvikle en nyre stein, de er mer vanlig hos unge eller middelaldrende menn som lever i varme klima. Varmt klima er en faktor fordi noen mennesker i disse regionene er kronisk dehydrert. Mangel på riktig fuktighet kan føre til en opphoping av mineraler som bidrar til nyrestein.

Bestått Stone

Vanligvis tar det fra noen timer til noen få dager å passere en nyre stein. En måte å fremskynde prosessen er å drikke vann for å øke urinproduksjonen, noe som kan bidra til å skylle steinen raskere ut. De fleste leger anbefaler å drikke mye vann for å fjerne nyrestein.

Hvis du har gjennomgått noen form for nyrestein eliminering behandling, for eksempel litotripsi eller sjokkkjølvannet behandling (som begge brukes til å rense kroppen for større nyrestein), kan du ha rest skår eller fragmenter av nyrestein igjen i nyrene. Dette kan bety at du vil lide fra ytterligere smerte når du passerer disse restene, avhengig av størrelsen. I tillegg er det som tyder på at left nyre stein fragmenter øke i størrelse raskere enn nye steiner.

Hvis du er usikker kan du bli lider av en nyre stein, bør du kontakte legen din.