Digidexo.com

Hva Bakterielle infeksjoner kan føre til hudproblemer?

Mange bakterielle infeksjoner kan føre til hudproblemer. Her er noen vanlige.

Cellulitt

A streptokokker eller stafylokokkinfeksjon av et sår vanligvis forårsaker cellulitt, noe som oftest skjer på beina. Vanligvis er det første tegnet en liten skade eller smitte mellom tærne. Mulige symptomer er hevelse, ømhet, varm hud, blåmerker, blemmer, feber og hodepine.

Follikulitt, byller, og carbuncles

Bakteriell infeksjon kan forårsake follikulitt, som er betennelse i hårsekkene. Tender, hovne områder kalt byller kan utvikle rundt betente hårsekker. Carbuncles er klynger av byller.

Stafylokokk Scalded Skin Syndrome

Et definerende symptom på stafylokokk skåldet hud syndrom er peeling hud. Andre vanlige symptomer inkluderer en klaka, rødt, smertefull infeksjon nettstedet, blemmer, feber, frysninger, svakhet, og væsketap. Spedbarn, små barn og personer med deprimert immunforsvar er mest utsatt.

Erysipelas

Hemolytiske streptokokker forårsake erysipelas. Symptomer kan inkludere en skinnende, rød, hevet utslett; små blemmer; og forstørret, øm lymfeknuter.

Erythrasma

Erythrasma er forårsaket av Corynebacterium minutissimum. Det er mer vanlig i tropene, og forekommer oftest hos voksne og personer med diabetes. Områder av kroppen der huden berører huden, slik som under brystet og i lysken, er mest utsatt for erythrasma. Symptomer kan være uregelmessige rosa flekker som blir til brune skjell.

Brennkopper

Brennkopper er en stafylokokker infeksjon som forårsaker pus fylte blemmer som varierer i størrelse fra erter til store ringer. Brennkopper har en tendens til å oppstå på ansikt, armer eller ben.