Digidexo.com

Hva er den beste hormonbehandling for Alpha thalassemia & overgangsalder?

Hva er den beste hormonbehandling for Alpha thalassemia & overgangsalder?


Alpha Thalassemias er en medisinsk tilstand hvor en person som mangler to eller flere gener som danner proteinkjeder - uten gener, vil man ikke skape nok proteiner i kroppen. Blodoverføringer, ikke hormonbehandling erstatninger, er den vanligste behandlingen for alfa thalassemias.

Menopause er tilstanden når en kvinne - ofte gradvis - stopper mensen, så kroppen hennes produserer mindre hormoner og til slutt slutter å produsere egg. Dette skjer ofte i løpet av middelalderen og etter overgangsalderen, og en kvinne kan ikke lenger bli gravid.

Alpha thalassemia

Som beskrevet, er alfa-talassemi en arvelig tilstand, forårsaket når legemet ikke har genene for å produsere en riktig mengde protein. Lider av alfa thalassemias kan vise en rekke symptomer, fra ingenting til anemi eller osteoporose. Etter å ha alvorlige alfa thalassemias er blitt påvist hos en pasient, er det en rekke fremgangsmåter, for å ta for behandling.

Menopause

Menopause, som beskrevet ovenfor, er den perioden i en kvinnes liv når hun slutter å produsere egg, og er derfor ikke å bli gravid; dette skjer ofte i løpet av middelalderen. I løpet av denne fysiske overgangen, en kvinne produserer mindre østrogen og hennes periode stopper. Symptomer kan inkludere mer uttalt hjerterytme, hetetokter og svette, nedsatt sexlyst, humørsvingninger og uregelmessig søvnmønster. På grunn av dette, kan kvinner være lurt å vurdere hormonbehandling for å erstatte noe av østrogen de taper i denne avgjørende tid for deres helse og trivsel.

Hormon Replacement

Hormone erstatning terapi er generelt ikke forskrives til pasienter med alfa thalassemias. I stedet bør disse pasientene vurdere blodoverføringer og folsyre kosttilskudd - både disse behandlingene vil bidra til å produsere røde blodceller kroppen trenger og bekjempe symptomer på alvorlige thalassemias.

Imidlertid er østrogen hormon erstatning terapi ofte anbefalt for kvinner som arbeider med vanskelige menopause symptomer. En lege må ta avgjørelsen om hvorvidt dette er den beste medisinske rute til å ta, mens østrogen kan redusere ubehagelig menopause symptomer, det kan også føre til økt risiko for brystkreft, slag og blodpropp. Lavere doser østrogen er ofte vurdert som best, sammen med regelmessig mammografi og celleprøver for å overvåke noen helserisiko.

Betraktninger

Det finnes alternative behandlinger for alvorlige menopause symptomer, bortsett fra østrogenbehandling. Disse inkluderer antidepressiva, meditasjon og andre avspenningsteknikker, mosjon og unngå humørendrende matvarer og drikker som alkohol og koffein. Noen føler at disse alternativene er å foretrekke, da de kan ikke øker risikoen for livstruende sykdommer som kreft og hjertesykdom.

Advarsler

Redusert østrogennivå som følge av overgangsalderen kan føre til alvorlige helsemessige bekymringer som bentap / osteoporose og hjertesykdom eller forhøyet kolesterolnivå. Men det er også risiko forbundet med økt østrogennivå i kroppen forårsaket av østrogenbehandling slik som blodpropp og brystkreft.