Digidexo.com

Forebyggende Helse Informasjon for Kids

Forebyggende Helse Informasjon for Kids


Forebyggende helsearbeid er viktig for alle, spesielt barn. Det fokuserer på å tilby rutine regelmessig medisinsk pleie for å opprettholde god helse og forebygge sykdom og sykdom. Forebyggende helse innebærer å holde styr på barnas vekst og utvikling over tid og sikre at barn får anbefalte vaksinasjoner innenfor den aktuelle tidsrammen.

Viktigheten av forebyggende helsearbeid

Forebyggende helsetjenester er nødvendig for generelt god helse og trivsel for barn. Den arbeider for å forebygge sykdom og andre medisinske tilstander utvikler eller framdrift. Fra fødsel til 21 års alder bør barna se en lege på en jevnlig basis for godt barne kontroller. Det er spesielt viktig for spedbarn og små barn å se en lege regelmessig fordi de ofte ikke kan la foreldre og omsorgspersoner vet når noe er galt.

Vel Child Check-Ups

Forebyggende helsetjenester besøk for barn er vanligvis kalles vel barnekontroller. Disse kontroller gjør det mulig for legen å sjekke den generelle helsen til barnet, spore vekst og utvikling, fullføre en fysisk undersøkelse og gi de nødvendige vaksinasjoner. Barnets lege ofte konsulterer med foreldre eller omsorgspersoner til å diskutere viktige opplysninger helse og sikkerhet. Det gir også foreldrene mulighet til å stille spørsmål og ta opp bekymringer knyttet til barnets helse.

Aspekter av Well Child kontroller

Legen utfører mange ulike oppgaver for å kontrollere målingene og vurdere fysiske, utviklingsmessige og sosiale aspekter ved barnet. Barnets høyde og vekt er sjekket og hodeomkrets måles hos barn under 18 måneder. Blodtrykket sjekker vanligvis begynner ved 3 års alder. Legen utfører en grundig fysisk undersøkelse der han vurderer barnets hode, nakke, lunger, hjerte, mage og reproduktive organer. Noen ganger leger utfører blodprøver, urinprøver og bekken undersøkelser for å se etter forhold. Motoriske ferdigheter er også sjekket og leger vanligvis be barna til å utføre en oppgave knyttet til deres alder. Grovmotoriske ferdigheter tester kan innebære hopping og finmotorikk oppgaver kan innebære å plukke opp en liten gjenstand. Barnets hørsel, syn og generell utvikling og atferd er også sjekket på godt barnekontroller.

Anbefalt Vel Child sjekke opp Schedule

The American Academy of Pediatrics gir en anbefaling på frekvensen av brønnbarnekontroller. For spedbarn, sjekk-ups bør skje på nyfødt, 3 til 5 dager, 1 måned, 2 måneder, 4 måneder, 6 måneder, 9 måneder og 12 måneder. For små barn, vel barnekontroller anbefales på 15 måneder, 18 måneder, 24 måneder, 3 år og 4 år. For barn i skolealder sjekk-ups bør være på 5 år, 6 år, 8 år og 10 år. Når barna er over 10 år, anbefales det å motta en årlig sjekk-økt fra 11 til 21 år gammel.

Forebyggende Oral Health

Forebyggende oral helse er nødvendig fordi det hjelper barna å opprettholde sunne tenner og tannkjøtt. Barn bør se en tannlege hvert halvår for å motta en sjekk-opp og forebygge orale helseproblemer. Den rutinemessig undersøkelse innebærer en grundig rengjøring og fysisk undersøkelse. Tannleger også gi informasjon til barn og foresatte om sunne muntlige helsevaner.