Digidexo.com

Alopecia Disease

Alopecia Disease


Alopecia, per definisjon, betyr hårtap, og det finnes mange ulike former for alopecia. Disse formene for alopecia alle stammer fra én viktigste form for alopecia heter alopecia areata. Hår re-vekst er mulig i de fleste former for alopecia, siden hårsekkene er fortsatt i live, men det kan ta flere år å se en forskjell. Det eneste unntaket til dette er når folliklene er arrete fra hodebunnen skade (spesifisert alopesi med arrdannelse).

Alopecia areata

Alopecia areata (AA) er en usammenhengende type hårtap i hodebunnen. Alopecia areata er mer vanlig hos barn enn voksne, og kan stamme fra en rekke forhold, for eksempel stress, sopphodebunnen infeksjoner (ringorm) og autoimmune sykdommer.

Alopecia Universalis

Alopecia universalis (AU) regnes for å være en autoimmun tilstand som forårsaker hårtap over hele kroppen. Personer med alopecia universalis er født med et gen som forskerne kaller "den hårløse genet."

Alopecia Totalis

Alopecia totalis er den fullstendig tap av hår i hodebunnen. Denne formen for alopecia enten fremstår som et totalt tap av hodehår alle på en gang eller som alopecia areata som utvikler seg til alopecia totalis over tid.

Androgen alopeci

Androgen alopeci er kjent som mannlig mønster Hårtap og oppleves av både menn og kvinner. Hår på hodet avhengige av androgener (mannlige hormoner) for vekst. For menn, denne typen hårtap er en naturlig progresjon på grunn av genetikk, og for kvinner, det vanligvis stammer fra en overproduksjon av mannlige hormoner.

Traction Alopecia

Denne formen for alopecia er årsaken ved hodebunnen hårene blir dratt for hardt. Denne formen for alopecia er hovedsakelig sett hos kvinner og menn som bærer stramme fletter og hestehale. Hårtap forbundet med traction alopecia generelt starter så tynt hår fra hårfestet.