Digidexo.com

Hvordan Raise HDL God Kolesterol uten narkotika

Det er gode (HDL) kolesterol, og det er dårlig (LDL) kolesterol. Ifølge Mayo Clinic, er problemet med low-density lipoprotein (LDL) kolesterol som, hvis de finnes i store mengder, kan det bygge opp under foring av blodkar, forårsaker plakk. Disse plakk kan føre til betennelse og blødninger, og til slutt hindrer blodstrømmen, noe som resulterer i koronarsykdom.

Men high-density lipoprotein (HDL), det "gode" kolesterolet, hjelper kroppen å kvitte seg med overflødig LDL kolesterol. Så jo høyere HDL (bra) kolesterol er, jo lavere LDL (dårlig) kolesterol vil bli.

De kraftige og populære statin narkotika primært lavere LDL kolesterol. Disse medikamentene er noen ganger nødvendig, men noen relativt enkle endringer i livsstil kan øke nivået av vår HDL, det "gode" kolesterolet.

Bruksanvisning

Livsstil endringer for å øke HDL kolesterol

•  Øvelse briskly, som gåing, løping, svømming og sykling. Fem 30-minutters økter ukentlig anbefales.

Opprettholde riktig vekt. Du vil få omtrent ett poeng (1 mg / dl) i HDL-nivå for hver 6 pounds av vekttap.

Spis mer løselig fiber, som frukt, grønnsaker, havre og bygg. Prøv for to porsjoner per dag. Dette har også en tendens til å senke LDL (dårlig) kolesterol nivåer.

Legg til omega-3 fettsyrer i form av fisk, fiskeolje, linfrø og valnøtter.

Spis enumettet fett som peanøttsmør og avokado; disse fett også finnes i olivenolje og rapsolje.

Unngå svært raffinerte karbohydrater som for eksempel produkter som inneholder hvitt mel.

Unngå transfett og hydrogenerte oljer. Disse finnes i margarin, fett, stekt mat og i mange bakverk. Ikke bare har disse lavere HDL (bra) kolesterol, de også øke LDL (dårlig) kolesterol.

Hint

  • ? Hvis du liker løk, spiser halvparten av en rå løk daglig kan øke HDL nivå.
  • ? Hvis du røyker, stopp. Den Harvard kvinnehelse Watch påpeker at HDL nivå kan stige så mye som 15 prosent til 20 prosent etter opphør av røyking.
  • ? Små mengder alkohol kan øke HDL, men drikk med måte (en til to drinker per dag).