Digidexo.com

Avansert Septic Behandling

Avansert Septic Behandling


Sepsis er en potensielt livstruende tilstand som oppstår når kroppens immunreaksjon mot infeksjoner skader kroppens vev langt fra den opprinnelige infeksjon, ifølge Mayo Clinic. I avansert sepsis, er organfunksjon berørt, og septisk sjokk - en noen ganger dødelig blodtrykksfall - kan forekomme.

Statistikk

En september 2005 artikkel i Current Infectious Disease Reports identifisert sepsis som den 10. største dødsårsaken i USA. Forekomsten av sepsis var minst 240 pasienter per 100.000 mennesker, og alvorlig sepsis påvirket mellom 51 og 95 pasienter per 100.000 mennesker.

Tilstanden

Ifølge Mayo Clinic, i sepsis, fører en forsterket immunrespons til utbredt inflammasjon. Immunresponsen forårsaker klumper å danne i små blodkar i hele legemet, mens den på samme tid å forstyrre kroppens evne til å bryte ned klumper. Hjertet arbeider raskere å pumpe blod, mens klumper hindrer tilstrekkelig oksygen fra å nå de organer, forårsaker organsvikt.

Medisinering

Leger må handle raskt for å behandle sepsis. Intravenøs bredspektret antibiotika administreres selv før bakteriene som forårsaker infeksjonen er identifisert. Vasopressorer blir brukt til å heve blodtrykket ved behov. Lave doser av kortikosteroider, insulin opprettholde stabile blod sukker nivåer, narkotika som modifiserer immunsystemtiltak, og smertestillende eller beroligende midler er andre medisiner som kan være nødvendig, ifølge Mayo Clinic.

Ytterligere behandling og omsorg

For personer med alvorlig sepsis, støttende behandling, inkludert intravenøs væske og oksygen, er vanligvis nødvendig. Breathing må kanskje være maskin-assistert. Nyresvikt kan forekomme, noe som gjør dialyse nødvendig. Kirurgi kan være nødvendig å fjerne smittekilder, inkludert medisinsk utstyr, intravenøse linjer, drensrør og abscesser.

Aktivert Protein C

En rekombinant aktivert protein C (APC) produktet ble godkjent av FDA i 2001 for å behandle voksne med alvorlig sepsis som har høy risiko for død. APC, et stoff som finnes i kroppen, som styrer betennelse og regulerer blodpropper, er redusert i sepsis, i henhold til survivingsepsis.com. Forskning fortsetter å være viet til APC som en terapi for sepsis, som i 2010.