Digidexo.com

Hva kan man forvente med Lung Cancer Stage 3

Hva kan man forvente med Lung Cancer Stage 3


Trinn 3 lungekreft beskriver en av de fire hovedtrinn av progresjon av lungekreft. Trinn 3 lungekreft er delt inn i to forskjellige typer: den ene type er inneholdt på samme side av legemet som den opprinnelige tumor, og den andre er mer aggressive og invasive. Individer som lider av stadium 3 lungekreft oppleve et antall karakteristiske symptomer. Mens det er flere behandlingstilbud tilgjengelig, er prognosen generelt dårlig.

Stage 3A Lung Cancer

I trinn 3A lungekreft, har den opprinnelige metastasert kreft, eller spredt, til lymfeknuter ligger på samme side av legemet som den opprinnelige tumor. Denne formen for lungekreft er mer lett behandles med kirurgisk fjerning av de vekster enn stadium 3B.

Stage 3B Lung Cancer

Trinn 3B lungekreft er karakterisert ved spredning av den opprinnelige kreft til en hvilken som helst lymfeknute i kroppen og invasjon av vev i andre systemer i kroppen, som for eksempel kardiovaskulær eller fordøyelsessystemet. Stage 3B lungekreft lider også oppleve en opphoping av væske i lungene som i stor grad svekker deres evne til å puste.

Symptomer

De vanligste symptomene på scenen tre lungekreft er tretthet; en gnagende hoste; pustevansker normalt og enkelt; hoste opp blod; uforklarlig vekttap; smerter i bryst, skuldre og rygg; en plutselig hes stemme; og mottakelighet for luftveissykdommer som bronkitt eller lungebetennelse.

Behandling

Det er tre hoved behandlinger for stadium 3 lungekreft: kirurgi, cellegift og strålebehandling. Mer effektive behandlinger vanligvis innebære kombinasjoner av disse tre, de vanligste er kirurgi for å fjerne så mye av tumoren som mulig, etterfulgt av kjemoterapi eller strålebehandling og kjemoterapi gjort i forbindelse.

Prognose

Prognosen for både scene 3A eller 3B lungekreft er dårlig: verken har en fem-års overlevelse som er større enn 25 prosent. Prognosen ved stadium 3B lungekreft er verre, med bare 10 prosent av pasientene overlever fem år etter diagnose.