Digidexo.com

Hvordan virker en Blood Pressure Testing Machine fungerer?

Det finnes to vanlige typer blodtrykk testing maskiner, eller blodtrykksmålere: digitale maskiner (som de du kan kjøpe i butikkene) og den typen som finnes i de fleste legekontorer, der legen eller sykepleieren blåses mansjetten mens du lytter med et stetoskop og se nålen på et hjul. Begge typer måle trykket som utøves av blodet mot veggene i blodkar, med den øverste rekke blir trykket i løpet av et hjerteslag og den nederste rekke er trykket i tiden mellom hjerteslagene. Måleenheten er millimeter kvikksølv, eller mmHg, basert på hvor langt kvikksølv økning i en trykkmåler. Heller ikke typen av blodtrykk maskin faktisk inneholder kvikksølv, men; det er bare standard måleenhet for trykk.

Hvordan Doctor Måler blodtrykket

For å bruke en standard sphygmomanometer, plasserer helsepersonell mansjetten rundt pasientens overarm og finner pulsen i en av blodårene nær albuen. Utøveren plasserer deretter ved slutten av et stetoskop over venen og blåses ut av mansjetten ved å klemme en gummiball som fører luft til å strømme inn i mansjetten mens man ser på viseren på trykkmåleren. Utøveren blåses måleren til et nivå over den forventede topp nummer for pasientens blodtrykk, deretter slutter å blåse mens du lytter til pasientens puls i stetoskopet. Så snart den praktiserende slutter blåse opp mansjetten begynner nålen på måleren til å falle. På det punktet at pasientens puls blir hørbar i stetoskop, bemerker utøveren nummeret på måleren. Dette er det systoliske blodtrykket (den øverste rekke). Når pulsen slutter å være hørbart, antallet når pulsen ble hørt sist angir det diastoliske blodtrykket (den nederste rekke).

Hvorfor denne metoden fungerer

Når utøveren blåses mansjetten, vil trykket i de luft cuff kutter blodstrømmen i venene blir brukt for å måle blodtrykket. Når utøveren begynner å slippe ut luft mansjetten og blod strømmer gjennom mansjetten på nytt, blir pulsen hørbar fordi trykket mot blodkar er lik trykket som vises på skiven. Når trykket fortsetter å falle i mansjetten, vil mansjetten til slutt være mindre utøve press på blodkar enn den normale blodstrømmen i løpet av resten mellom hjerteslag - slik at pulsen ikke lenger er hørbar når mansjetten utøver mindre trykk enn det diastoliske blodtrykk nummer. Når blodtrykket er høyt, vil blodet utøve mer kraft mot luften, og dermed pulsen blir hørbare selv når mansjetten utøver høyere trykk mot blodkarene.

Digital Blood Pressure Machines

Digitale blodtrykk maskiner fungerer på en lignende måte til de leger bruker, men forskjellen er at den digitale blodtrykk maskinen beregner automatisk den øvre og nedre tall, mens standard blodtrykket testing av maskinen avhengig av den praktiserende for å se på skiven.