Digidexo.com

Urinkateter Risks

Urinkateter Risks


Et kateter er en liten, sterilt rør som brukes til å tappe urin fra blæren. Det er satt inn i urinrøret, og føres inn i blæren, hvor det blir stående i en lang tidsperiode, som holdes på plass av en ballong ved enden. Urin drenerer gjennom røret i en pose. Den kan brukes for å overvåke urinmengde på en skadet eller kritisk syk person, under en operasjon eller under lengre perioder av sykdom.

Ballong Failure

Pasientene opplever ofte problemer med kateter ballong. Under innsetting, kan ballongen brekke. Hvis dette skjer, vil en lege eller sykepleier må fjerne ballong fragmenter. Noen ganger kan en ballong ikke klarer å pumpe når den er satt inn. Leger eller sykepleiere ofte kontrollere inflasjon av ballongen før du setter den inn i urinrøret. Hvis det fortsatt ikke fungerer, må de erstatte en annen kateter.

Urinveisinfeksjon

Innsetting av et kateter bringer også risikoen for bakterie invaderende urinveiene. Dette kan skje selv når de riktige sterile forholdsregler er tatt. Når dette skjer, kan en pasient få en urinveisinfeksjon. Symptomene inkluderer feber og endringer i urin farge og lukt. Infeksjoner må behandles med medisiner av lege.

Urin Flow Blokkering

Problemer kan skje med urin flyt. Når urin flyt blir blokkert, kan en lege eller sykepleier må flytte kateteret og bag for å sørge for at det ikke er en hindring i kateteret. Dersom problemene vedvarer med strømmen, da posen eller kateter eller begge deler vil måtte endres.