Digidexo.com

Hvordan bruke høyt blodtrykk medisiner

Hvordan bruke høyt blodtrykk medisiner


Du har nylig ble diagnostisert med høyt blodtrykk. Det betyr at du må begynne å opprettholde en sunnere vekt, kutte ned på salt, trene mer, overvåke alkoholforbruk og-viktigst-ta blodtrykk piller. Tar med høyt blodtrykk medisinen som foreskrevet får du følelsen bedre og sette deg på veien til en sunnere deg!

Hvordan bruke høyt blodtrykk medisiner

Bli kjent med de mulige bivirkninger forbundet med å bruke høyt blodtrykk medisinering. De kan inneholde: slapphet, uregelmessig hjerterytme, søvnløshet, allergilignende symptomer, depresjon, leddsmerter eller hevelse, utslett, uregelmessig avføring og hodepine.

Finn ut om din medisin har noen interaksjons advarsler eller om du bør holde deg unna noen matvarer.

Vit når du skal ta medisinen. Visse høyt blodtrykk medisiner må tas før sengetid. Som tillater dem å begynne å gjøre jobben sin over natten for å redusere mulig blodtrykksøkning på starten av dagen. Andre meds kan føre til søvnighet og også bør tas om kvelden.

Etablere en rutine for å ta blodtrykket medisinering. Det kan bety å ta pillen på et bestemt tidspunkt hver dag, minner deg selv med Post-it® Notes, merke den på en spesiell medisinering kalender, med en eske eller sette opp daglige påminnelser på datamaskinen.

Forstå de ulike rusmidler. Legen din kan forskrive en av flere blodtrykksmedisiner. En vanndrivende arbeider for å eliminere salt og vann fra kroppen din og kontrollere trykket ditt. Betablokkere vil senke blodtrykket ved å regulere hjerterytmen. Andre effektive medikamenter for å senke trykket ditt er vasodilatorer, ACE-hemmere og kalsiumblokkere. Deres jobb er å roe ned og utvide trange blodårer.

Hint

  • Blodtrykket medisiner er utviklet for å jobbe hele dagen. Forvent virkningene å trappe ned etter 16 timer.
  • Refill din resept før du tar den siste pillen.
  • Pillboxes kan finnes i de fleste butikkene.
  • Ikke slutte å bruke din høyt blodtrykk medisinering med mindre instruert av legen din.
  • Pass på at alle medisiner er låst opp, utenfor barns rekkevidde.
  • Aldri ta en annen persons reseptbelagte medisiner.
  • Kontakt legen din hvis opplever bivirkninger eller annet ubehag.