Digidexo.com

Hvordan Unn Mangan Poisoning

Hvordan Unn Mangan Poisoning


Mangan er et stabilt element, og kan ikke bli brutt ned eller på annen måte ødelagt. Det er en vanlig metall, med sveising og høyhastighets boring av manganmalm bærer den høyeste yrkes risiko for mangan forgiftning. Følgende trinn vil hjelpe deg å identifisere og behandle en sak av mangan forgiftning.

Bruksanvisning

•  Kjenn symptomene på mangan forgiftning, også kjent som manganism. Utbruddet av forgiftning er preget av apati, svimmelhet, hodepine, tap av appetitt og søvnighet. Det kan også være perioder med vanskeligheter med gange og koordinasjon.

Se etter tegn på de senere stadier av manganism. Disse inkluderer en monoton stemme som senker til en hvisking. Den ansiktsuttrykk blir ør og ledig, og gester bli treg og klosset. Pasienten kan ikke løpe og gå baklengs blir vanskelig.

Få manganism diagnostisert tidlig som det blir progressiv og irreversibel når den er etablert, selv etter at eksponeringen er avsluttet. Dette kan være vanskelig fordi de tidlige symptomer er subjektive og testing for mangan i blod eller urin har liten pålitelighet. Andre laboratorietester er av begrenset verdi i å oppdage en sub-klinisk tilfelle av manganism. I tillegg kan manganism lett bli misdiagnosed som Parkinsons sykdom, Wilsons sykdom og Westphal-Strumpell sykdom.

Avslutt eksponering for mangan umiddelbart. Det er ingen etablert behandling for varige nevrologiske skader forårsaket av manganism, selv om noen av symptomene kan håndteres.

Bruk L-dopa eksperimentelt. L-dopa blir testet som en behandling for manganism, men ingen konklusjoner har blitt nådd.