Digidexo.com

Vitamin D for Cervical Cancer Prevention

Livmorhalskreft er en relativt vanlig tilstand hos kvinner. Livmorhalsen er en del av en kvinnes reproduktive system og forbinder livmoren til vagina. I å ha årlige kontroller og undersøkelser, kan du forhåpentligvis oppdage forstadier til kreft tidlig. Dersom du utvikler smerter, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Symptomer

Noen av symptomene på livmorhalskreft inkluderer unormal vaginal blødning, økt utflod og bekkensmerter. Hvis en vanlig undersøkelse oppdager kreft, kan du gjennomgå en kolposkopi (en eksamen hvor legen kan se på livmorhalsen), eller du kan ha en biopsi der vev er fjernet for videre testing.

Kreft behandlinger

Som med de fleste kreft behandlinger, alternativene inkluderer strålebehandling, kjemoterapi eller kirurgi eller en kombinasjon av alle disse. Hvis kreften er avansert, kan det hende du trenger kirurgi for å fjerne svulsten, eller om nødvendig, en hysterektomi å fjerne hele livmoren. Strålebehandling eller kjemoterapi kan anvendes for å drepe eventuelle gjenværende cancerceller etter operasjonen.

Livmorhalskreft Forebygging

Mens livmorhalskreft er ikke helt forebygges, det finnes måter å redusere risikoen. Det beste forebyggende metode er å ha en vanlig celleprøve og oppfølging hvis du har noen uregelmessige celleprøver. En celleprøve er en test som brukes til å undersøke celler tatt fra livmorhalsen. En vanlig test er anbefalt for kvinner 18 år og eldre.

En annen enkel måte å begrense risikoen for livmorhalskreft er å begrense mengden av sexpartnere du har, og til å bruke kondom når du har samleie. I å praktisere sikker sex, begrenser du risikoen for kontrakt HPV (eller humant papillomavirus). HPV er en gruppe virus som kan føre til ulike typer kreft.

Vitamin D

Vitamin D er et essensielt element for din generelle helse. Vitamin D brukes til å opprettholde normale blodverdier, hjelpe i absorpsjon av kalsium og å hjelpe form og opprettholde sterke bein. I nyere studier har det blitt fastslått at vitamin D kan også beskytte deg mot osteoporose, høyt blodtrykk og kreft.

På dette tidspunkt, er bruken av vitamin D for kreft forebygging blir undersøkt, hvilket antyder at det kan være en sammenheng mellom kreft og vitamin D. Imidlertid er det fortsatt uklart om en vanlig supplement vil faktisk forebygge kreft, eller om en vitamin D-mangel hever risiko for å utvikle noen former for kreft.

I tester som blir rapportert, har det vært vist at normale celler cervikale og servikal kreft celler kan syntetisere en form av vitamin D, som kan bidra til å kontrollere veksten av cancerøse vev.

En annen viktig del av vitamin D er at det hindrer dannelsen av nye blodårer, noe som kan føre til videre utvikling av kreftsvulster. Denne forebyggende metode er fortsatt blir undersøkt, så det er uklart om for mye vitamin D kan føre til andre komplikasjoner.