Digidexo.com

Niacin Rensing

Niacin (vitamin B3) er et vannløselig vitamin og det vanlige navnet for to forbindelser: nikotinsyre og niacinamide. Den brukes til å senke kolesterol, avgifting kroppen og noen ganger for å behandle koronar arteriesykdom.

Avgiftning

Niacin hjelper kroppen skille ut giftstoffer som bygges opp i kroppen og er lagret i fettvev. Niacin øker blodstrømmen gjennom arteriene og små kapillærene ved å utvide blodårene. Denne økte blodstrømmen fremmer bedre transport av oksygen og næringsstoffer til organer og bidrar til å eliminere giftstoffer. Niacin bidrar også til å redusere symptomer på angst og depresjon.

Dosering

Den foreslåtte niacin rensing dosering er 3000 til 9000 mg fordelt på tre doser i løpet av dagen. Tar den endelige dose før sengetid vil hjelpe deg å sove uten ubehag. Hvis du tar niacin på tom mage, vil huden flushing oppstår vanligvis innen 20 minutter. Hvis du tar det rett etter et måltid, kan det ta lengre tid å begynne å ta effekt.

Unngå Ubehag

Niacin rensing kan være ubehagelig, med svetting, kløe i huden, kortpustethet, rask hjerterytme og svimmelhet. For å redusere ubehag, niacin starte behandlingen med en lav dose og gradvis øke dosen i løpet av dagen. Tar en ubelagt aspirin 20 til 30 minutter før en dose av niacin kan også bidra til å redusere den ubehagelige virkninger samtidig som det ikke interfererer med de fordeler.

Bivirkninger

Niacin inntak har flere mulige bivirkninger. Fordi niacin fremmer en økning i blodstrømmen, noe som forårsaker kapillærene til å ekspandere, strømmer mer blod nærmere til hudens overflate. Dette fører til den karakteristiske spyleeffekt, noe som er en svak rødhet og varme av huden. Flushing vanligvis er mer uttalt i ansikt, hals, ører og underarmer, selv om det kan dukke opp andre steder. En niacin flush ender som regel i ca 10 minutter, selv om du tar større doser eller ta niacin på tom mage vil gjøre det tydeligere og mer langvarige. Flushing er vanlig, men bør ikke være en årsak til bekymring, som det er sjelden skadelig. Kløe i huden er også en vanlig bivirkning; som cellene eliminere avfall, de produserer histaminer, som forårsaker kløe.

Flere alvorlige bivirkninger er diaré, kvalme, brekninger, svimmelhet, tåkesyn, tørr og flassende hud, gulsott og leversykdom. Hvis du opplever noen av disse symptomene etter å ha tatt en niacin supplement, bør du slutte å ta det umiddelbart og oppsøke lege.