Digidexo.com

Skole Strategier for Opposisjonell Defiance Disorder

Hvis du er lærer på veldig lenge, er sjansene gode for at du vil ha en student med opposisjonell atferdsforstyrrelse (ODD), spesielt siden det er den vanligste diagnosen atferdsproblem blant barn i skolealder. Det virkelige spørsmålet er hvordan vet du når en av dine elever har ODD, og ​​hva skal du gjøre med det, slik at du kan opprettholde orden i klasserommet?

Signs

Barn med ODD miste besinnelsen lett og ofte, klandre andre for alt, argumentere med voksne, og nekter å følge regler eller retninger. Disse barna er veldig lett irritert og synes å gå ut av deres måte å bry alle rundt dem. I tillegg kan de være ondskapsfull, mener, hevngjerrig, hevngjerrig og manipulerende. De er også veldig sta og har hyppige raserianfall. ODD barna ofte si stygge ting og synes å bringe splid uansett hvor de går. Det største problemet de har i skolen er å nekte å gjøre det de blir fortalt. Mens mange barn viser noen av disse egenskapene fra tid til annen, Odd barna konsekvent oppfører seg på denne måten over lengre tid - vanligvis seks måneder eller mer.

Referral

På grunn av deres oppførsel, legger ODD studentene selv i en posisjon der de har problemer med å tilpasse seg et skolemiljø der de forventes å være stille og følge lærerens retninger. Det første trinnet for en lærer som mistenker en av hennes elever har ODD er å varsle foreldrene og administrasjon og henvise unggutten til rådgiver på skolen, som så kan få studenten evalueres for å avgjøre om han gjør det, faktisk, har denne lidelsen .

Klasserom Strategier

Bare fordi en student er diagnostisert med ODD betyr ikke at han vil bli fjernet fra klasserommet. Som et resultat, vil du nødt til å komme opp med noen form for strategi for å håndtere denne personen. En av de viktigste tingene en lærer kan gjøre er å holde deg rolig. Du bør også finne ut hvilken atferd du skal ignorere. Du kan la ganske mye annet går som ikke forstyrre din evne til å undervise eller studentenes evne til å lære. Sørg for at alle elevene forstår reglene på forhånd, er blitt enige med dem og vet hva konsekvensene er for ikke å følge dem. Bare gi en advarsel og deretter følge gjennom med hva disiplinærtiltak du har diskutert på forhånd. Hvis du følger dette klasserommet forvaltningsplanen konsekvent, bør du være i stand til å få elevenes respekt, om ikke alltid deres etterlevelse.

Å ha en veldig strukturert miljø er nyttig, siden det synes å være beroligende for studentene å vite nøyaktig hva du kan forvente på en gitt dag. Også, ikke glem å rose elevene for god oppførsel. På denne måten er du erkjenner deres innsats for å oppføre seg og gjøre det de blir fortalt. Etablere en rapport med elevene er også svært viktig, spesielt for ODD barnet. Hvis du virkelig bryr seg om elevene og hva som skjer i deres liv, vil elevene pleier å være mer samarbeidsvillig. Prøv også å være rimelig og rettferdig. Du bør ikke ta strid med ODD student personlig, og du bør ikke argumentere med student eller heve stemmen din når du snakker med ham. Når det er mulig, gi elevene valg og noen klasserom ansvar. Gjør du det vil gi dem noen akseptabel kraft og gjøre dem føle seg nyttig. Hva du ikke ønsker å gjøre er å komme inn i en maktkamp, ​​så det er best å ha private samtaler med studenten om hennes spesielle problemer og dine forventninger om riktig oppførsel i klasserommet. Når du snakker med denne studenten, sørg for å lytte til hennes synspunkt, men være fast om det faktum at hun må følge reglene akkurat som alle de andre elevene i klassen.

Selv arbeider med ODD studenter er aldri lett, kan du prøve å gjøre situasjonen bedre ved å anerkjenne problemet og ta positive tiltak for å hjelpe disse elevene bedre.