Digidexo.com

Hva er årsakene til midt i syklusen Spotting?

Hva er årsakene til midt i syklusen Spotting?


Ifølge Target-Woman.com, kan midt i syklusen spotting skje gjennom skjeden, perineum eller livmorhalsen. Det oppstår vanligvis mellom 10 til 16 dager etter at en kvinne tidligere menstruasjon og varer mellom 12 og 72 timer. Strømmen av blod er meget lett og rosa, rød eller rustbrun farge. Omtrent 30 prosent av kvinnene opplever midt i syklusen spotting på et tidspunkt i løpet av sine menstruerende år, og forekomsten anses helt normalt med mindre det skyldes kreft eller andre alvorlige forhold.

Eggløsning

Ifølge Beyond-Fertility.com, kan småblødninger under eggløsningen være en utmerket tegn på fruktbarhet. Av og til midt i syklusen spotting på grunn av eggløsning er ledsaget av lett smerte på hvilken side av nedre del av magen huser egg-frigjørende eggstokk. Spotting varer vanligvis to til tre timer, men kan vare mellom en to dager i enkelte tilfeller. Blødning under eggløsning kan være forårsaket av den midlertidig reduksjon i østrogenproduksjon, forårsaker endometrium til å krympe og luft; noen forskere mener mid-eggløsning blødning kan stamme fra livmorhalsen, som også krymper på grunn av mangel på østrogen, eller fra eggstokkene som de slipper egg for befruktning.

Graviditet

Graviditet kan føre til midt i syklusen spotting. Når et befruktet egg Burrows seg i slimhinnen i livmoren, kan det føre til småblødninger som varer mellom 24 til 48 timer. Denne prosessen kalles implantasjon; det ofte skjer før kvinner er klar over sin graviditet og kan forveksles med begynnelsen av en menstruasjon.

Hormoner

Svingninger i hormoner er en annen hyppig årsak til midt i syklusen blødning. Hormonet progesteron hjelper forberede livmorslimhinnen for graviditet; når befruktning ikke skjer, faller progesteron-nivå og tidvis forårsaker småblødninger. Denne nedgangen i progesteron har også vært knyttet til tidlig abort og mindre infertilitet. Høye insulinnivåer og / eller lav skjoldbrusk-funksjonen kan også føre til midt i syklusen spotting, som de påvirker østrogen og progesteron.

Uterinfibroid Svulster

Livmor fibroids, men vanligvis ufarlig, kan føre til midt i syklusen spotting. Livmor fibroids er godartede svulster som oppstår i livmoren, og er vanligvis runde eller semi-runde. Selv om den eksakte årsaken til livmor fibroids ikke vet, har forskere observert at de er mer sannsynlig hos kvinner med aa familiehistorie med fibroids. Ifølge Medicine-Net.com, er kvinner med afrikansk herkomst diagnostisert med livmor fibroids to til tre ganger oftere enn kvinner av andre raser. Oral prevensjon og graviditet kan redusere sjansene for fibroid svulster. Øl forbruk, høyt blodtrykk, begynner menstruasjon før 10 års alder og livmor infeksjoner kan øke sannsynligheten for å utvikle fibroids.

Prevensjon

Orale prevensjonsmidler og iuds (intrauterin enheter) kan også føre til midt i syklusen spotting hos noen kvinner, som de forårsaker en svingning i hormonnivået. Når det gjelder p-piller, er midt i syklusen spotting mer sannsynlig å skje hvis pillene ikke er tatt på samme tid hver dag eller i løpet av de første månedene av begynnelsen bruk av prevensjon.

Kreft og alvorlige forhold

Selv om sjeldne, kan alvorlige helsemessige forhold føre til midt i syklusen spotting. Disse inkluderer cervical polypper; infeksjon i skjeden, livmorhalsen eller livmoren; cervical erosjon; cyster på eggstokkene; eller fremmedlegemer i skjeden eller livmorhalsen, for eksempel en tampong eller prevensjon. Visse krefttyper kan også føre til mid-cycle blødning, slik som livmor eller livmorhalskreft.