Digidexo.com

Bruken av Levaquin

Levaquin er en type antibiotika til behandling av bakterielle infeksjoner som oppstår i kroppen. Det generiske navn er levofloksacin og den er tilgjengelig som en tablett, mikstur eller injeksjon. Levaquin er ofte foreskrevet som en måte til å forebygge eller behandle milde til alvorlige infeksjoner som er forårsaket av bakterier og ikke virus.

Bruksområder

Levaquin kan brukes til å behandle infeksjoner som oppstår i ulike områder av kroppen. Disse bakterielle infeksjoner kan manifestere seg på huden, blære, bihuler, prostata og nyrer av den berørte person. Pasienter som er diagnostisert med lungebetennelse eller bronkitt er også ofte foreskrevet Levaquin. Det har også blitt funnet vellykket på å redusere alvorlighetsgraden av symptomene når en person blir utsatt for den kjemiske miltbrann.

Dosering

De fleste leger vil foreskrive Levaquin for en 5 til 14-dagers periode, avhengig av tilstanden din. For eksempel vil pasienter med urinveisinfeksjoner sannsynligvis bli bedt om å ta Levaquin 5 dager mens lungebetennelse pasienter kan trenge en 14-dagers behandlingsregime. De Levaquin tabletter kan tas med eller uten mat, når som helst på dagen. Hvis du er foreskrevet miksturen, bør du ha en tom mage og ikke spise for minst en time etter inntak. Levaquin injeksjoner er vanligvis bare gis til pasienter som ikke klarer å ta stoffet muntlig.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Levaquin inkluderer kløe og muskelsmerter. Hodepine, angst og rastløshet er også kjent potensielle bivirkninger av Levaquin. Sjeldne, men alvorlige bivirkninger av Levaquin er blodig diaré, forvirring, kramper, feber, misfarget urin, hodepine, sår hals og lett blåmerker. Hvis du har symptomer på en allergisk reaksjon på Levaquin, som hevelse, svimmelhet, hudutslett eller besvimelse, søker legevakt med en gang.

Betraktninger

Hvis etter bruk Levaquin for hele kurset symptomene dine vedvarer, må du informere legen din. Infeksjonen kan være viral og vil ikke bli påvirket av Levaquin. Virusinfeksjoner upåvirket av Levaquin inkluderer influensa og forkjølelse.

Advarsel

Ta alltid Levaquin som anvist av legen din. Du bør også unngå antacida og jern og sink kosttilskudd mens du tar antibiotika siden disse produktene kan gjøre stoffet mindre effektiv. Huden kan være mer følsomme for soleksponering med bruk av Levaquin også.