Digidexo.com

Årsaker til ankel Bone Pain

Årsaker til ankel Bone Pain


Det finnes en rekke mulige årsaker til ankelbenet smerte. Det kan være på grunn av slitasjegikt, revmatoid artritt, gikt, et brukket bein, en stress brudd, en alvorlig forstuing, en infisert joint eller revmatisk feber. Det anbefales å oppsøke lege for en rask diagnostisering og behandling.

Gikt

Smerter i ankelbenet kan være forårsaket av flere former for artritt. Artrose, også kjent som degenerative joint sykdom, er forårsaket av brusken i ankelen seg ned. Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom som involverer kronisk betennelse og smerter i mange av leddene. Urinsyregikt er en form for leddgikt der høye nivåer av urinsyre samle seg i felles. Behandling kan være anti-inflammatoriske eller reseptbelagte medisiner, og varme.

Broken Bone

Hvis du har en brukket ankelen, har du sannsynligvis ikke vil være i stand til å sette noen vekt på den. Du bør ikke forsøke å gå på det, men bør ice hovne området og heve beinet. Det kan bli diagnostisert med røntgen.

Stress Fracture

En stress brudd kan være en hårfin brudd som vil dukke opp på røntgen. Det er høyst sannsynlig at noen er i stand til å gå på det, men det vil være smertefullt.

Alvorlig forstuing

Smerter i ankelen kan være forårsaket av en alvorlig forstuing. Det kan være hoven og forslått, men en person kan trolig gå på det. Behandling krever heve beinet, plassere is på det og pakke det med et ess bandasje for å holde den fra hevelse videre.

Infected Joint

Ankelen smerte, sammen med feber og hevelse, kan være et resultat av en infisert felles. Hvis mer enn ett ledd er svellet det kan være revmatisk feber. Du bør kontakte legen din så snart som mulig.