Digidexo.com

Typer Tannleger

Typer Tannleger


Tannleger tilbyr en viktig tjeneste i vårt samfunn. De tilbringer sine karrierer vurdere oral helse, behandling av ulike problemer og hjelpe millioner av mennesker opprettholde sunne munn. Munnhulen er en av de viktigste og mest komplekse deler av menneskekroppen. En tannlege kan hjelpe sin pasient hindre mange sykdommer og lidelser som kan oppstå i munnen.

Historie

Tannlegen har eksistert siden 7000 BC. Dyktige håndverkere ble kjent for å operere på pasienter som bruker sine vanlige verktøy. Tannråte var svært utbredt i dagene før tannkrem. Mange samfunn ville bare trekke forfalt tann ved hjelp av tang. Egypterne i gammel tid var den første til å øve dental kirurgi og protetikk. Moderne tannbehandling utviklet av 17. århundrets Europa. Charles Allen skrev en bok om tannbehandling i 1685, fører til studier av Pierre Fauchard av Frankrike. Fauchard, som er kjent som den ledende pioner innen moderne innen tannbehandling, var den første til å bruke tannfyllingsmaterialer og han oppdaget de kjemikalier som forårsaker tannråte.

Typer

Innenfor feltet tannbehandling, kan man få en Master of Science in Dental Public Health. Denne ikke-klinisk spesialitet omhandler problemstillinger som fluorisering av offentlig drikkevann og fordelene ved å bruke kommersielle munnskyllevann. Endodontists er tannleger som spesialiserer seg på å operere på roten av en tann, for eksempel rotfylling kirurgi. Muntlig og maxillofacial patologer, radiologer og kirurger all håndtere muntlig og maxillofacial sykdommer. Oral kirurger avtale med ansikts operasjoner, implantater og tanntrekking. Kjeveortopeder er spesialisert for å behandle malokklusjon, skjeve tenner og overbites. For eksempel, de er ansvarlig for å sette inn tannregulering og følgesvenner. Periodontists er spesialisert for å behandle de periodontale sykdommer som gingivitt, nedgangstider og periodontitt. Pedodontists er spesialister i å arbeide med barn, mens en prosthodontist spesialisert i håndtering av implantater og rekonstruktiv kirurgi.

Funksjoner

Den mest vanlige funksjon av tannlegen er å opprettholde helsen av munnen. Tannleger ofte fylle hulrom med en dental amalgam eller kompositt for å opprettholde livet av en tann. Tannleger gi pasienter med munnhygiene produkter, råd og røntgenbilder. Tannleger er viktige fordi de spre budskapet om viktigheten av god tannhygiene. De ofte lærer pasientene hvordan du skal børste, tanntråd og polere tennene.

Misforståelse

En stor misforståelse om tannbehandling er at alle tannarbeid innebærer smerte. Faktisk bør praktisk talt alle tannarbeid være fri for ubehag. Hvis du føler smerte mens hos tannlegen, varsle tannlegen din. Ofte er tannlegen uvitende om smerte og kan ta skritt for å lindre ubehaget. En annen misforståelse er den høye kostnaden for å få tannarbeid gjort. En familie kan være dekket av dental forsikring for en svært rimelig pris, spesielt i forhold til vanlig sykeforsikring.

Fordeler

Årlige tannlege helsen har vist seg å bidra til å sikre oral helse. Spesielt i voksende barn, regelmessige besøk til tannlegen er viktig å diagnostisere problemer tidlig før de kommer ut av kontroll. Studier har også vist at dårlig oral hygiene kan føre til alvorlige medisinske problemer i andre deler av kroppen, spesielt hjertet.