Digidexo.com

Symptomer på TMJ tilstand

En kjeveledd (TMJ) lidelse er en smertefull tilstand som oppstår i 5 til 15 prosent av amerikanerne ifølge National Institute of Dental og kraniofaciale Research. Instituttet har også funnet denne tilstanden er funnet oftere hos kvinner. Når diagnosen er symptomene behandles hjemme med en prosedyre for å gjøre TMJ uorden forsvinne og forebygge fremtidige hendelser.

Symptomer

En kjeveleddet lidelse presenterer symptomer på smerte og ømhet i kjeven nær skjøten og rundt og i øret. Mange ganger øresmerter er første symptom, og kan føle ligner på en ørebetennelse. Kjeven vil gjøre en skrapelyd eller pop gjentatte ganger. Til tider kjeven låser og skape vanskeligheter når du snakker og tygge. Bittet kan virke ujevn, med toppen og bunnen kjeven ikke stille opp på riktig måte. Hodepine og smerter i ansiktet er vanlige.

Årsak

Kjeveledd er en serie av sener, muskler og bein, og er et trekantet område som ligger foran øret. Et problem med en av komponentene vil skape uorden. Sliping eller knuger tennene setter slitasje på TMJ felles, som til slutt vil skape smerter i kjeven og øret. De fleste sliping og knuger av tennene er gjort ubevisst under søvn, men stress vil også føre til at dette skal skje. Tannarbeid som endrer bite eller justering av tennene kan føre til at TMJ uorden skal vises. Dette er vanlig med tannregulering i tenåringer. Skade på kjeven også fører traumer til TMJ felles.

Diagnostisering av Symptomer

En tannlege og medisinsk eksamen er gjennomført for å diagnostisere en TMJ uorden. En muntlig eksamen vil diagnostisere sliping og knuger av tennene som slitasje er synlig på tennene. Skader kjeven er diagnostisert gjennom en x-ray eller CT scan. I noen tilfeller kan en MR er nødvendig for å evaluere vevsområder.

Behandling

Pasienter som grind eller knipe tennene er foreskrevet en matbit vakt som er slitt på kvelden. Vakten holder tennene justert og kjeve separert. Anti-inflammatoriske legemidler, slik som naproxen, fritar ikke mye smerter i området, men er foreskrevet for å slappe av i kjeven. I noen tilfeller muskelavslappende kan også være foreskrevet. Den lege eller tannlege vil levere øvelser for å strekke musklene i kjeven og avlaster kjeveleddet felles. Varme eller kalde pakke behandlinger redusere smerte og slappe kjevemusklene. Når stress og adferd er årsaken, er nødvendig for lindring terapi for å kontrollere disse handlingene. I noen tilfeller kirurgi er nødvendig når annen behandling ikke virker.

Forebygging

For å hindre TMJ leddlidelser, ikke overforbruk munn og kjeve. Spise myk mat og kutte opp store eller tøffe matvarer for å redusere tygge. Ikke knase på harde godteri og matvarer som forårsaker stress til kjeven. Opprettholde riktig holdning, som også inkluderer nakke og hode. Hold kjeven litt adskilt og musklene avslappet.